مشاور معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حوزه مدیریت بحران با بیان اینکه استان زنجان و دانشگاه علوم پزشکی زنجان یکی از دانشگاه های برترکشور در مدیریت و کاهش بلایا است، گفت: هم اکنون امادگی دانشگاه های علوم پزشکی کشور در مدیریت بلایا به میزان ۲۵ تا ۴۰ درصد برآورده که آمادگی دانشگاه علوم پزشکی، استان زنجان به بیش از ۴۰ درصد رسیده است.
به گزارش “همدلیزنجان”؛ دکتر محمد اسماعیل مطلق در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی اقدامات مختلفی در حوزه مراقبت های بهداشتی در کشور انجام گرفته است، اظهار کرد: سن امید به زندگی در ایران به ۷۸ سال رسیده که این موضوع نشان می دهد جامعه به لحاظ شاخص های بهداشتی، بیماری های واگیر و دسترسی به آب آشامیدنی سالم و خدمات بهداشتی عملکرد مناسبی داشته است.
وی با اشاره به اینکه کشور ایران در مدیریت خطر بلایا توانسته این حوزه را ادغام کند، افزود: در حوزه مدیریت بدون سنجش، اندازه گیری و پایش شاخص های نمی توان موفق بود، افزود: ایران نخستین کشوری است که شاخص های کمی برنامه های این بخش را مورد اندازه گیری و پایش قرارداده است.
مشاور معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه پیشبینی میشود تا برنامه ششم توسعه مدیریت بلایا به ۱۰۰ درصد برسد که اقدامی مهم و ارزشمند محسوب می شود، خاطرنشان کرد: ایران یکی از ۱۰ کشور بلاخیر در دنیا محسوب می شود که از اینرو اهمیت به موضوع مدیریت بلایا در ایران بسیار بالا است.
وی با اشاره به ارتقای شاخص های بهداشتی نظیر کاهش مرگ و میر مادران باردار، یادآور شد: بر این اساس در سال های ابتدایی انقلاب به ازای هر یک هزار تولد، ۱۴۵ نوزاد فوت میشد، در حالی که هم اکنون این رقم به ازای هر یک هزار تولد، ۸.۵ مورد رسیده است.
مطلق از پایان نقشه خطر وقوع خطر استان تهران خبر داد و گفت: هم اکنون این نقشه انجام شده و به پایان رسیده است. همچنین این اقدام برای استان کرمان نیز انجام گرفته است.
مشاور معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حوزه مدیریت بحران با بیان اینکه رویکرد وزارت بهداشت بر مدیریت خطر و بلایا متمرکز شده است، افزود: تاکید غالبا بر پیشگیری و آمادگی قبل از وقوع مخاطرات است. توسعه پایدار بدون مدیریت خطر بلایا قابل دسترسی نیست
وی با بیان اینکه برای بهبود و ارتقای آمادگی برای کاهش آسیب و داشتن جامعه تاب آور باید برنامه ریزی صورت گیرد، اظهار کرد: اقدامات خانوارها در حوزه مخاطرات سازمان ها و جامعه در ۸۲ درصد مشترک بوده و بخش آموزش آمادگی خانوارها بخوبی طراحی شده است.
مطلق با اشاره به اینکه هم اکنون سطح ایمنی واحدهای بهداشتی از ۱۰ به هفت رسده است، خاطرنشان کرد: با اقدامات انجام گرفته سطح ایمنی واحدها از ۱۰ به چهار رسیده که با اجرای برنامه تحول نظام سلامت واحدهای بهداشتی مورد نظر ساخته و یا بازسازی شدند. این اقدامات موجب شده که تاب آوری در برابر مخاطراتافزایش داد.
مشاور معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حوزه مدیریت بحران ادامه داد: آمادگی خانوار در برابر بلایا ۸.۵ درصد بود که اخرین آمار نشان می دهد این رقم به ۲۷ درصد در سطح کشور رسیده است.
وی با بیان اینکه آمادگی عملکردی واحدهای بهداشتی در طرح تحول نظام سلامت ۲۱ درصد بود که اکنون این رقم به ۳۶ درصد رسیده است، اظهار کرد: ایمنی غیر سازه ای از ۳۱ به ۴۵ درصد و تعداد خانوارهای آموزش دیده در ۶ ماهه اول امسال نیز ۲ میلیون و ۵۳۷ هزار و ۶۹۹ نفر است.