1. ایران
  2. سایه نگرانی بر تجارت ۲۰۲۲

کد خبر: 24222

سایه نگرانی بر تجارت ۲۰۲۲

آنکتاد در جدیدترین گزارش خود چشم‌انداز تجارت در سال آینده میلادی را مبهم توصیف کرد. ارزیابی این نهاد بین‌المللی حاکی از این است که تجارت در سال ۲۰۲۲ زیرسایه ۶ ریسک قرار دارد و همین موضوع روند دادوستد کالایی را پر از تردید خواهد کرد.

در این گزارش با اشاره به اختلال‌های تجاری ناشی از ویروس کرونا و تداوم آن در سال آینده میلادی، اعلام شده است که عوامل اقتصادی از جمله فشارهای تورمی، نرخ رشدهای پایین‌تر از انتظارات و نوسانات تقاضا نیز روند تجارت را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

پیش‌‌‌‌بینی‌‌‌‌های جدید کنفرانس توسعه و تجارت ملل‌متحد (آنکتاد) حکایت از آن دارد که ارزش تجارت کالا و خدمات در سال۲۰۲۱ به رقم ۲۸ تریلیون دلار بالغ خواهد شد که افزایشی ۲۳‌درصدی نسبت به ۲۰۲۰ و افزایشی ۱۱‌درصدی نسبت به سطوح پیش از پاندمی کووید-۱۹ را نشان می‌دهد.

آنکتاد اما در عین حال هشدار داده است که پیش‌‌‌‌بینی‌‌‌‌ برای سال۲۰۲۲ بسیار نامطمئن و پر از تردید است و چشم‌‌‌‌انداز تجارت ۲۰۲۲ مبهم است.

به گزارش پایگاه داده‌‌‌‌های آنکتاد، در فصل سوم سال ۲۰۲۱ تجارت جهانی احیای قدرتمند خود در پساکرونا را ادامه داد و رکورد فصلی خود را با رقم ۶/ ۵ تریلیون دلار شکست.

بر این اساس اما یک واقعیت در پس ظاهر زیبای این احیای تجارت نهفته است و آن این ‌‌‌‌است که این احیا در سطح کشورها و بخش‌های مختلف ناهماهنگ بوده است.

در گزارش آنکتاد دراین‌باره آمده است: «روند مثبت برای تجارت بین‌الملل سال۲۰۲۱ عمدتا حاصل احیای قدرتمند تقاضای پس از رفع محدودیت‌‌‌‌های کرونا، بسته‌‌‌‌های محرک اقتصادی و افزایش قیمت کالاها بوده است.‌»

در گزارش آنکتاد رشد «کمتر از انتظارات» اقتصاد چین به‌عنوان یکی از عوامل نااطمینانی برای سال آینده میلادی معرفی شده است.

آنکتاد نوشت: ‌‌‌‌«نرخ رشد پایین‌تر از انتظارات عمدتا خود را در کاهش روندهای تجارت جهان نشان خواهد داد» و «فشارهای تورمی» نیز اثرات منفی بر اقتصاد کشورها و جریان‌‌‌‌های تجارت بین‌الملل می‌‌‌‌گذارد.

چشم‌‌‌‌انداز آنکتاد حکایت از آن دارد که «بسیاری از اقتصادها از جمله اقتصادهای اتحادیه اروپا»، همچنان با اختلال‌‌‌‌های ناشی از کووید-۱۹ مواجه خواهند بود و این موضوع بر تقاضای مصرف‌‌‌‌کنندگان طی سال آینده اثرگذار خواهد بود.

این گزارش همچنین هشدار می‌دهد که نوسانات شدید و غیرمنتظره تقاضا که در سال۲۰۲۱ رقم خورد و منجر به افزایش استرس بر زنجیره عرضه شد و هزینه‌‌‌‌های مارپیچی حمل کشتی در سال آینده نیز ادامه خواهد یافت.

گزارش خطا / تخلف

نوع تخلف یا مشکل را مشخص کنید *
Select an option
توضیحات *
Fill out this field

تبلیغ در همدلی
خبر بعدی
داوود عزیزی در وزارت اقتصاد / برادر محمدعزیزی پست گرفت
خبر قبلی
صدور بیش از ۷۵۰۰ فقره سند مالکیت برای واحدهای مسکونی شهری
مطالب مرتبط

ـ دیدگاه های ارسال شده، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
ـ پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
ـ پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین اخبار
پربحث ترین اخبار
یادداشت
فهرست