در بیشتر مناطق ترکنشین غذایی با جگرسیاه گوسفند طبخ میشود که بسیار لذیذ است.
به گزارش همدلیزنجان؛ این غذا ترکیبی از پیازداغ، جگرسیاه، فلفل سبز، غوره، گوجهفرنگی، فلفل سیاه و زردچوبه است. البته بسته به منطقهای که این غذا در آن طبخ میگردد ممکن است موادی اضافه یا کم شود، مانند جغوربغور با مخلوط گوشت و جگر، جغوربغور با مخلوط جگرسیاه و سفید و یا جغوربغور بدون پیازداغ. البته فلفل دلمهای و قارچ نیز موادی است که در این سالها به جغوربغور اضافهشده و جزو ترکیبات سنتی آن نیست.
در هر دو بخش بازار تاریخی شهر زنجان، راسته جغوربغور پزها وجود دارد که قدمتی دیرین دارند .آنچه آشپزها نقل میکنند بیش از ۱۰۰ سال است کفگیرهای بلندشان در ماهیتابههای مسی میچرخند و عطر خوش جغوربغور رهگذران گرسنه را جذب میکند.
این غذا برای هر سه وعده غذایی یعنی صبحانه، نهار و شام استفاده میشود و در روز عید قربان بهعنوان یکی از غذاهای مرسوم زنجان در بیشتر منازل زنجانیها طبخ میگردد.