صدور فیشهای زمین در زنجان قدمتی بیش از سه دهه دارد و در ابتدای امر نیز در تعاونیهای مسکن دستگاهها و نهادها مرسوم بوده و هریک از دستگاهها برای کارکنان خود تعاونی مسکن داشته و این تعاونیهای با خرید زمین در مساحتهای چند هکتاری و با تفکیک و قطعهبندی زمینها و با صدور فیش برای کارکنان خود در نهایت آنها را صاحب زمین کردند.
به گزارش“همدلیزنجان”؛ به نقل از صدای زنچان، فیشهایی که غالباً زمینهای آنها خارج از محدوده شهری بود و بعدها به طرح تفضیلی شهر اضافه شد و شهرکهای جدیدی را در زنجان ایجاد کرد. بسیاری از شهرکهای دیگر محصول همین فیشهایی هستند که در ابتدای امر در اختیار عدهای خاص به نام کارکنان آن دستگاه قرار گرفت و خرید و فروش شد و بعدها نیز با قیمتهای میلیونی در بین سایر افراد معامله شد.
در سالیان گذشته بسیاری از این فیشهای زمین به سرانجام رسیدند و بنا به اظهارات علی پاکمنش سرپرست مدیریت امور تعاون ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان بیش از ۳۰ هزار قطعه زمین توسط تعاونیهای مسکن تا به امروز واگذار شده است و ۹ هزار واحد مسکونی نیز توسط تعاونیهای مسکن ساخته و تحویل متقاضیان شده است اما حکایت این ماجرا برای ۷ تعاونی مسکن همچون نورپران، ویلاشهر ۱ و۲ ، خیاطان، اطبا و علوم پزشکی ختم به مسکن نشد و این تعاونیها نتوانستند این روال را طی کنند و پس از فروش فیشها به متقاضیان و با وعده دادن زمین مسکونی همچنان در بلا تکلیفی ماندهاند.
هر چند از ابتدای امر نیز تاکید بر غیرقانونی بودن خرید و فروش فیشها شده بود و در طول یک دهه گذشته استانداران و مسئولان اداره راه و شهرسازی وقت بارها در اظهارات خود خرید و فروش فیش زمینهای خارج از محدوده شهری را غیر قانونی و اعلام کردهاند و گفتهاند که هیچ برنامهای برای افزایش حریم قانونی شهر برای هیچ یک از تعاونیها و اشخاص حقیقی که اقدام به خرید زمین خارج از محدوده شهری کردهاند، وجود ندارد اما سود و رانت و دستهای پست پرده مانع از انجام اینکار نشد و بودند افرادی که با خرید و فروش این زمینها به سودهای میلیاردی رسیدند و عدهای نیز با خرید این فیشها سالیان سال است که منتظر هستند زمینی به آنها داده شود تا مسکنی برای خود بسازند.
کسانیکه با فروختن طلا و دارایی خود با هدف دریافت زمین مسکونی سرمایه میلیونی خود را در این راه گذاشتهاند اما پس از سی سال گهگاهی در مقابل ساختمان استانداری تجمع میکنند و اعتراض خود را اعلام میکنند اما همه این اعتراضها نیز راه به جایی نبرده است و نمیشود با فشار گروهی خاص محدوده شهر را تغییر داد و ایجاد یک هجمه برای پیش بردن مقاصد خاص نیز موثر نبوده است.
سرکیسه کردن مردم حرفی بود که رئوفی نژاد، استاندار اسبق برای برخی از این شرکتها اطلاق کرد و در اظهارات خود در رسانهها گفته بود: بعضی از شرکتها با وعده وارد کردن زمینهای خارج از شهر در محدوده شهر اقدام به قطعهبندی و فروش زمینهای خارج از محدوده میکنند که این امر خلاف قانون بوده و هدف از آن چیزی جز سرکیسه کردن مردم نیست.
بلوکه شدن دارایی ۸۰۰ میلیارد تومانی شهروندان زنجانی
سرکیسه کردنی که بنا به اظهارات احمد نصیری رئیس اتاق تعاون استان سبب بلوکه شدن دارایی ۸۰۰ میلیارد تومانی شهروندان زنجانی شده است و در گفتوگو با یکی از رسانههای استان اذعان کرده بود: در دوره ای ما شاهد بودیم که هر کسی در هرجایی با خرید یک زمین از فردای آن روز اقدام به فروش فیش میکرد و فیشفروشی بلای جان مردم شده بود که تبعات آن همچنان نیز ادامه دارد.
نصیری با بیان اینکه این شرکتها در ابتدا با خرید زمین اقدام به تهیه نقشه برای این زمینها کرده اند و سپس در بازار فیشهایی را به مردم فروخته اند، گفته بود: این فیشها وضعیتشان از ابتدا معلوم بود و مبلغ زیادی از پول مردم با خرید این آنها بلوکه شد که هماکنون نیز این فیش ها در دست مردم مانده است و عدهای دلال در این وسط سود بردند.
وی با تاکید براینکه بالغ بر ۷ شرکت تعاونی مسکن اقدام به صدور فیش زمین کردهاند، عنوان کرد: مشکلی از بابت ثبت این شرکتهای تعاونی مسکن نبوده و فعالیت این شرکتها با مجوز از اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی قانونی بوده اما خرید و فروش این فیش ها در بازار سیاه مشکل دار و دردسر ساز بوده است .
بلاتکلیفی ۴ هزار نفر به عنوان سهامداران شرکتهای تعاونی
پاک منش در گفتوگوی خود با صدای زنجان بورس بازی، دلال بازی و فیش فروشی را از مشکلات موجود در این تعاونیها دانست و عنوان کرد: از ابتدای امر نیز خرید و فروش این فیشهای تعاونی مسکن غیرقانونی بود اما عدهای بدلیل سودجویی و منفعت طلبی اینکار را انجام دادند که همین امر باعث شده است امروز ما با بلاتکلیفی ۴ هزار نفر به عنوان سهامداران این سه شرکت تعاونی مواجه باشیم .
وی با ابراز اینکه این بحث بسیار چالش زا بوده و در طی سالهای گذشته نیز با نارضایتیهای مردمی در این زمینه مواجه بودهایم، اضافه کرد: از این به بعد چیزی به نام فیش تعاونی مسکن نخواهیم داشت و برای اعضا برگه سهام صادر میشود و نقل و انتقالها نیز در خود شرکت انجام میشود.
سرپرست مدیریت امور تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان در پاسخ به سوال صدای زنجان در رابطه با انجام نظارتها و اینکه چه دستگاههای موظف به انجام نظارت بودهاند که کوتاهی در این زمینه اتفاق افتاده است و با ابراز اینکه سالیان سال است که ما با مشکلات مربوط به این گونه زمینها مواجه هستیم، عنوان کرد: بسیاری از کارمندان و مسئولان در تعاونیهای مسکن ذی نفع بودند و تقریبا تمامی دستگاهها دارای تعاونیهای مسکن بوده و اکثریت کارمندان دهه ۷۰ ، ۸۰ و اوایل دهه ۹۰ در تعاونیهای مسکن عضو بودند و خدمات در قالب دریافت زمین یا واحد مسکونی گرفتهاند و بیش از ۳۰ هزار قطعه زمین و ۹ هزار واحد مسکونی در قالب همین تعاونیها در اختیار مردم قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: در یک مقطع زمانی ما تشکیل تعدادی از تعاونیهای مسکن وابسته به ارگانها و نهادهای دولتی را داشتهایم که خرید زمین غیرمسکونی توسط این تعاونیها در خارج از محدوده شهری اتفاق افتاده است که این موضوع به سالهای قبل از سال ۸۲ برمیگردد که قانون منع خرید زمینهای غیر مسکونی به تصویب نرسیده بود و چون در گذشته شهرها طرح تفضیلی مصوب نداشتند و عرف تعاونیها اینگونه بود که زمین خارج از محدوده را خریداری و با رایزنیها و پیگیریها این زمینها را وارد محدوده شهری میکردند.
سرپرست مدیریت امور تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان ابراز کرد: در واقع قیمت تمام شده زمین برای اعضا نیز پایین میشد که تعدادی از این تعاونیها موفق شدند که زمینهای تفکیک شده را وارد محدوده شهری کنند که نمونه آن را میتوان شهرک گلشهر در چندین فاز دانست که این شهرک هم اکنون به عنوان یک قطب جمعیتی شهر زنجان تلقی میشود.
پاکمنش در پاسخ به وجود رانت و اعمال فشار از سوی برخی اشخاص با رد این موضوع میگوید: بحث رانت مطرح نیست اما در این تعاونیها مدیریت حرف اول را می زند و اگر مدیریت و پیگیری این افراد به طور موثر بود قطعا شاهد ایجاد این مشکلات در طول سه دهه نبودیم.
این مقام مسئول منشأ ایجاد این مشکلات را سوء مدیریت، عدم مشارکت به موقع اعضا و بعضا شرایط و مقتضیات زمانی و رکود مسکن و یا افزایش ناگهانی قیمتها و در برخی موارد تخلفات برخی افراد و صدور محکومیت برای آنها دانست و گفت: عموما دلیل اصلی مشکلات بوجود آمده سوء مدیریت در هئیت مدیره این تعاونیها بوده است.
این مقام مسئول در ادامه به تلاش چندین ساله برای الحاق این محدوده به محدوده استحفاظی شهری اشاره کرد و گفت: این تعاونیها تلاش کردند که این محدوده به محدوده فعلی شهر اضافه شود اما تلاشها آنها تاکنون نتیجهای نداشته است و انجام اینکار امکانپذیر نیست.
با گذر چندین سال تیر خلاصی نیز توسط اسدالله درویش امیری استاندار زنجان در طی روزهای گذشته و در دومین جلسه ستادبازآفرینی شهری پایدار زنجان زده شد و به گفته درویش امیری در محدوده فعلی شهر زنجان بیش از ۲۰ هزار قطعه زمین راکد وجود دارد که هیچ ساخت و سازی در این زمینها انجام نشده است اما عده ای در تلاش هستند ۷۰۰ هکتار به محدود استحفاظی شهری اضافه کنند که اینکار امکانپذیر نیست.
قیمتهای میلیونی برای فیش های خارج از محدوده
اما همین فیشهای خارج از محدوده که تکلیفشان هم تقریبا مشخص است بازهم روند پولسازی برای عدهای را دارند و با بالا رفتن قیمت مسکن، ارز، دلار و خودرو بار دیگر با قیمتهای میلیونی به فروش گذاشته شدهاند قیمتهایی که با یک سرچ ساده میتوان نرخ آنها را بدست آورد و روزانه چندین آگهی فروش در سایتهای مربوط به مسکن را دید.
در رابطه با قیمتهایی که در بازار برای این فیشهای خارج از محدوده وجود دارد احمد نوروزی، نائب رئیس اتحادیه مشاورین املاک زنجان در گفتوگوی خود با خبرنگار صدای زنجان با بیان اینکه نورپران، ویلاشهر ۱- ۲، اطبا، خیاطان، علوم پزشکی و ونک از جمله فیشهایی است که خرید و فروش آن به صورت غیرقانونی انجام میشود، تصریح کرد: فیشهای صادر شده مربوط به بیش از ۲۰ سال گذشته بوده است اما تاکنون هیچ تصمیمی مبنی بر اینکه این زمینها وارد محدوده شهری شوند انجام نشده است ولی با این حال خرید و فروش این زمینها را به صورت غیررسمی داریم.
نوروزی با ابراز اینکه قیمت این فیشها نیز با توجه به افزایش قیمت زمین و مسکن در استان افزایش داشته است، عنوان کرد: به طور تقریبی قیمت هر فیش نورپران حدود ۲۸ میلیون ، ویلاشهر ۱و۲ بین ۳۰ تا ۳۳ میلیون و اطبا ۲۴ میلیون تومان معامله میشود که محدوده زمین فیش های صادر شده شرق شهر زنجان است.
نائب رئیس اتحادیه مشاورین املاک زنجان اضافه کرد: قیمت فیش زمینهای خیاطان و ونک و علوم پزشکی ۱و۲ نیز به ترتیب به طور متوسط ۲۵ ،۱۴ و ۹ میلیون تومان خرید و فروش میشود.
نوروزی با اشاره به دستور دادگستری بر ممنوعیت خرید و فروش فیشهای خارج از محدوده در مشاورین املاک عنوان کرد: طبق دستور صادر شده مشاورین املاک دارای مجوز ، از خرید و فروش فیش، زمینهای خارج از محدوده منع شدهاند اما با وجود ممنوعیت در نظر گرفته شده ما باز شاهد خرید و فروش در بنگاههای بدون پروانه و حتی به صورت غیر رسمی توسط اشخاص هستیم.
وی با ابراز اینکه تاکنون وضعیت این زمینها و اینکه وارد محدوده شهری میشوند یا نه مشخص نشده است، عنوان کرد: همین بلاتکیلفی سبب شده است عدهای این فکر را داشته باشند که بلاخره این زمینها وارده محدوده شهری میشوند و همین کار سبب ادامه خرید وفروش این زمینها شده است.
نائب رئیس اتحادیه مشاورین املاک زنجان یکی از دلایل بوجود آمدن این مشکل را مربوط به کوتاهی دستگاهها در ارائه اطلاعات شفاف به شهروندان دانست و تصریح کرد: اداره تعاون که متولی ساماندهی شرکتهای تعاونی مسکن است که بایستی نظارتهای بیشتری میکرد و بخشی از کوتاهی انجام شده مربوط به حوزه اطلاع رسانی در این حوزه است که بایستی اطلاع رسانیها بیشتر برای مردم صورت گیرد.
وی اضافه میکند: بایستی از طریق اداره تعاون به این شرکتهای تعاونی بخش نامه شود تا خود اعضای شرکتهای تعاونی اقدام به فروش این فیشها نکنند و زمانی که خرید و فروش در بازار آزاد است نمیتوانیم به مردم بگوییم نخرند مگر اینکه قانون سفت و سخت اجرا شود .
نوروزی خاطرنشان میکند: اگر نظارت نباشد نمیشود جلوی این اقدام را گرفت و اتحادیه نیز دراین بین واسط بین خریداران و فروشندگان بوده و قدرت اجرایی برای مقابله با این موضوع را ندارد.
تغییر اساسنامه به عنوان راهکار حل مشکل
حال برای حل مشکل این تعاونیها تغییر اساسنامه این تعاونیها مطرح شده است تا بتوان برگه سهام به این افراد را صادر کرد و این افراد به جای زمین سهامدار شوند .
پیش تر از این نیز اتاق تعاون استان، از تغییر ماهیت شرکت تعاونی مسکن ویلاشهر شماره ۲زنجان از نوع تعاونی مسکن به تعاونی تولیدی، توزیعی خبر داده بود و براین اساس اعلام کرده بود کارتهای صادرشده شرکت تعاونی مسکن ویلاشهر۲ ابطال و به نسبت واریزی هرعضو برگ سهام به نام شرکت تعاونی ویلاشهر سپهرصادر میشود.
همچنین از مشاورین املاک خواسته شده بود تا از تنظیم مبایعه نامه، قولنامه و خرید و فروش فیشهای تعاونی مذکور به منظور جلوگیری از متضررشدن مردم خود داری کنند.
در رابطه با این تصمیم گرفته شده و اطلاع از آخرین وضعیت تغییر اساسنامه این تعاونیها در گفتوگو با علی پاک منش این موضوع مورد بررسی قرار گرفت و سرپرست مدیریت امور تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اظهار کرد: بدلیل مشکلات بوجود آمده در طی سالیان گذشته و بدلیل اینکه زمینهای خریداری شده توسط این تعاونیها خارج از محدوده شهری بود و این تعاونیها نتوانستند این زمینها را وارد محدوده شهری کنند، با درخواست تغییر اساسنامه این تعاونیها موافقت شد تا بتوانند در ادامه با اخذ مجوزهای لازم اقدام به ایجاد مجتمعهای خدماتی، گردشگری در زمینهای خارج از محدوده کنند.
وی با بیان اینکه ۴ تعاونی مسکن مشکلدار برای حل مشکلات اقدام به تغییر ماهیت تعاونی از تعاونی مسکن به تعاونی چند منظوره تولیدی و توزیعی کردهاند، عنوان کرد: بیش از ۴ هزار نفر عضو تعاونیهای مسکن ویلاشهر۱و۲ و نورپران هستند که با تغییر ماهیت فعالیت این شرکتهای تعاونی نام این شرکتها نیز به ویلاشهر سینا زنجان، ویلاشهر سپهر زنجان و آبادگران نورپران زنجان تغییر یافته است.
پاک منش با بیان اینکه این اقدام در راستای مرتفع کردن مشکل این تعاونیها بوده است ، ابراز کرد: سالیان سال است که سهامداران این شرکتهای تعاونی بدنبال بهرهمندی از زمینهای خود هستند اما این موضوع تا به امروز محقق نشده است چرا که اساسنامه فعالیت این شرکتها تنها به صورت مسکونی بود و امکان ساخت مسکن در زمینهای خارج از محدوده که در اختیار این تعاونیها بود، وجود نداشت.
به گفته سرپرست مدیریت امور تعاون ادارهکل تعاون، کار و رفاهاجتماعی استان با تغییرات ایجاد شده در اساسنامه این تعاونیها ویلاشهر۱و۲ و نورپران به شهرکهای خودرویی و مجتمعهای خدماتی تبدیل میشود که این اقدام با هماهنگی معاونت عمرانی استاندار زنجان صورت گرفته است.
پاکمنش در ادامه گفتوگوی خود با ابراز اینکه در گذشته شاهد بودهایم که عدهای ورود پیدا کرده و با ایجاد چالش تنها به منفعت خود فکر کردهاند، خاطرنشان کرد: با ایجاد این طرح مطمئنا شاهد ایجاد اشتغال و فرصتهای شغلی و توسعه فضاهای خدماتی شهر در این مکانها خواهیم بود که خوشبختانه دستگاهها نیز همکاری خوبی داشته و امیدوارم در ادامه نیز همکاری خوب را داشته باشند .
وی تصریح کرد: به محض اینکه مصوبات مجمع به ثبت رسید به اصناف نامه نوشته شده و اطلاع رسانی شد که دیگر تعاونیهای ویلاشهر سینا و ویلاشهر سپهر و آبادگران نور پران تعاونی مسکن نیستند و هرگونه خرید و فروش این فیشها به عنوان فیش زمین مسکونی غیر قانونی است.
این مقام مسئول در پاسخ به سوال صدای زنجان در خصوص اینکه آیا سایر نهادها و دستگاههای دولتی موافق با ایجاد این مجتمعها هستند، عنوان کرد: مشکلی در اساسنامه فعالیت شرکتهای تعاونی نورپران، ویلاشهر ۱ و ۲ وجود ندارد و اما در ادامه نیز بایستی مجوزهای لازم از سایر ارگانها برای ایجاد این مجتمعهای خدماتی و نمایشگاهی، خودرویی و گردشگری اخذ شود.
سرپرست مدیریت امور تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاهاجتماعی استان در خصوص زمان اجرایی راه اندازی مجتمعهای خدماتی و خودرویی، عنوان کرد: این تعاونیها مراحل قانونی خود را طی میکنند و مشاور طرحهای خود را در این خصوص ارائه داده است و با این اقدام مشکلی از جانب اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی وجود ندارد و تمامی مکاتبات با تمام دستگاهها انجام شده است که همه این اقدامات در راستای کمک به سهامداران بوده تا دست اعضا برای فعالیت باز باشد.
وی با ابراز اینکه ۱۱۰ هکتار نیز به عنوان ذخیره شهری در قسمت شرق شهر زنجان در نظر گرفته شده است، خاطرنشان کرد: اما این به منزله اضافه شدن این ۱۱۰ هکتار به محدوده شهری نیست.
پاکمنش در پاسخ به سؤال صدای زنجان درخصوص قیمتهای تعیین شده در بازار برای این فیشها اظهار کرد: این مبالغ غیر واقعی بوده و قیمتهای میلیونی بیان شده یک قیمت نامتعارف است و با دلال بازی و دست به دست شدن به این قیمت رسیده است.
بنا به گفته سرپرست مدیریت امور تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاهاجتماعی استان هم اکنون ۱۳۰ تعاونی مسکن در استان داریم که این تعداد در حال حاضر مجوز بهرهبرداری دارند اما طبق مصوبههای موجود ۱۱۰ مورد از این تعاونیهای مسکن در صورتی که در مدت زمان ۶ ماهه تعیین شده فعالیتی نداشته و یا اگر پروژه ای برای انجام نداشته باشند، مشمول انحلال میشوند.
وی با ابراز اینکه گزارشهای لازم درخصوص فعال بودن این تعداد تعاونیها از طریق هئیت مدیره این شرکتهای تعاونی اخذ میشود، عنوان کرد: در صورت لغو فعالیت ۱۱۰ تعاونی راکد، ۲۰ شرکت تعاونی مسکن فعال خواهیم داشت که ۶ مورد از این تعاونیها مجوز تمدید فعالیت به مدت دوسال را دریافت کردهاند و ۱۴ مورد از شرکتهای فعال نیز پروژه در حال اجرا دارند که با اتمام پروژه و نایل شدن به اهداف تعیین شده این تعداد نیز منحل خو اهند شد.
اظهارات سرپرست مدیریت امور تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاهاجتماعی استان در حالی است که مهرداد سلطانی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری زنجان ایجاد مجتمعهای خدماتی و رفاهی را یک تصمیم و رویکرد دانست و اظهار کرد: ما نیز این موضوع را دنبال میکنیم که برخی از این تعاونی بتوانند با تغییر در اساسنامه خود از تعاونی مسکن به تعاونی چند منظوره تولیدی و توزیعی از این بن بست خارج شوند اما این اقدام زمانی عملی است که سرمایه لازم را برای این کار جذب کنند و تنها اسم تغییر پیدا نکند و بلکه محتوا نیز تغییر یابد.
این مقام مسئول در گفتوگو با خبرنگار صدای زنجان با بیان اینکه ما انتظار داریم فعالیت این تعاونیها در قالب اساسنامه جدید تبدیل به یک سرمایهگذاری شود، ابراز کرد: اینکه باز یک سری قطعات تفکیک شده و با تغییر نام به اسم تعاونیهای چند منظوره به فروش برسد به هیچ وجه امکان پذیر نیست.
واگذاری زمین به اعضا منتفی است
سلطانی با اذعان به اینکه در فعالیت جدید این تعاونیها موضوع در اختیار گذاشتن زمین برای انجام ساخت و ساز به خریداران به اصطلاح دارندگان فیش منتفی است، عنوان کرد: تعاونیها تنها فروش واحدهای ساخته شده ناشی از سرمایهگذاری را میتوانند داشته باشند و اینکه زمینی در قالب زمینهای خرد و قطعه بندی شده به اعضا تعاونیها واگذار شود، صورت نمیگیرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری زنجان تاکید کرد: برای هرکدام از تعاونیهایی که رویکرد سرمایهگذاری در امر تولید داشته باشد میتوانیم این هدف را دنبال کنیم و شرط آن انجام سرمایهگذاری در این زمینها است.
وی در پاسخ با قیمتهای حبابی در نظر گرفته شده برای این فیشها نیز اظهار بیاطلاعی کرد و گفت: هیچ اطلاعی از قیمت در نظر گرفته شده برای این زمینها ندارم اما اینکه بگوییم این زمین مسکونی نیست و زمین تولیدی است و آن را بخواهیم بفروش برسانیم اتفاق نخواهد افتاد در ابتدا سرمایهگذاری انجام گرفته و فروش واحدها نیز پس از انجام سرمایهگذاری اتفاق می افتد.
راهاندازی باشگاه ورزشی بعد از ۳۰ سال به چه درد اعضا میخورد
اظهارات مسئولان برای تبدیل این زمینها به مجتمعهای خدماتی و گردشگری و ورزشی درحالی است که بسیاری از اعضا موافق با تبدیل این زمینها به مجتمعهای خدماتی نیستند و خواسته آنها دریافت زمین است و در این باره اسفند سال گذشته بود که اعضا تعاونی مسکن نورپران در مقابل ساختمان استانداری زنجان تجمع کردند و اظهارات یکی از اعضا در گفتوگو با یکی از رسانهها قابل توجه است.
این عضو تعاونی مسکن نورپران با بیان اینکه بعد از ۳۰ سال به ما میگویند آن محل را خدمات تجاری و گلخانه بسازیم ، اظهار کرد: باشگاه ورزشی بعد از ۳۰ سال به چه درد اعضا میخورد که در آنجا سهامدار شوند و این زمینها سند دارند وچرا قبلا مجوز مسکن داده شده و الان میگویند گلخانه یا زمین فوتبال درست کنید.
باید دید که گره کور این فیشها چگونه باز میشود آیا این فیشها تبدیل به سهام میشوند و پس از گذشت سی سال و تصمیم بر ساخت مجمتعهای خدماتی و گردشگری این اقدام مورد قبول اعضا واقع خواهد شد یا نه؟ و در صورت اجرایی شدن سهامداران کی خواهند توانست به سود برسند و برایشان عایدی خواهد داشت؟
بعد ۳۰ سال
اون اقای مسئول کجا تشریف داشتن که این شرکت های به ظاهر رسمی داشتن ملتو تلکه میکردن مگه مجوز نداشتن اگه داشتن چرا باید زمین به اعضا داده نشه اگه نداشتن چرا گذاشتین یه تیکه کاغذ به قیمت های کذایی به مردم انداخته بشه
الانم اعضا فقط زمینشونو میخوان نه سهام
اون زمان ب سود خودشون بود و دنبال منافع خودشون بودن مگه این مسئولین پاسخی برا کسایی ک با تشویقشون کل دارایشونو تو بورس از دست داشتن داشتن ک الان پاسخگو باشن ..اینجا ایران است ایران
باید دید چند سال هستیم
با این کار واقعا دارن به مردم ظلم میکنم گناه اون کسی که۳۰ساله هس خریده و منتظره چیه
آقای احمدی نژاد تشریف میارن من پیرمرد شصت ساله را هم صاحب خانه میکنند با فیشی که همه زندگیمو دادم خریدم
اخه این چه وضعیه الان پدر بزرگ من ۳۰ ساله ک داره پول میریزه هنوز هم هنوزه زمینشو ندادن الان هم ک میگن مسکونی نیس اصلا نمیدونم اون زمیناصلا تعلق میگیره یا حتی زمین خشک و خالی رو هم نمیدن😐😐😐😒😒😒😒😒😒
متاسفانه در این خصوص برخی واسطه گارایان منفعت بردند و مردم عادی متضرر شدند.