موضوع مسکن همواره یکی از دغدغه های مهم جوانان و عموم مردم بوده است. اینکه بتوانند سقفی بالای سر داشته باشند و بتوانند در آرامش زندگی کنند. اما این روزها با توجه به نرخ برابری دلار به ریال، نقدینگی و تورم در ایران رسیدن به یک خانه کوچک تبدیل به رویایی بزرگ و دست نیافتنی شده است.
به گزارش همدلیزنجان؛ نرخ تورم مسکن در استان زنجان در مقاطعی رکوردهای عجیبی زد و زنجان در برخی مواقع رکوردهای کشوری را هم جابجا کرد. با این حال امروز جوانان زنجان برای خرید یک مترمربع آپارتمان در شهر زنجان به صورت میانگین حدودا باید ۱۴ میلیون تومان هزینه کنند و یک آپارتمان نقلی در یک محله متوسط بیش از یک میلیارد تومان آب می خورد.
در این شرایط حال سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان زنجان از کاهش صدور پروانه های ساختمانی در استان زنجان خبر داده و گفته که سال گذشته تعداد پروانه احداث ساختمان صادره از سوی شهرداریهای این استان یکهزارو ۹۹۲ فقره بود که نسبت به سال ماقبل آن به میزان ۲۷.۶ درصد کاهش یافت. سهم استان زنجان از تعداد پروانههای ساختمانی صادره توسط شهرداریهای کشوردر سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ معادل ۱.۶ درصد بوده است.
بررسیها نشان میدهد سهم استان زنجان از تعداد واحدهای مسکونی ثبت شده در پروانههای ساختمانی کشور از ۱.۱ درصد در سال ۱۳۹۹ به ۱.۴ درصد در سال ۱۴۰۰رشد یافته است. در ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۰ در شهرداری منطقه۱ زنجان ۳۷۶ پروانه ساختمانی، یک هزار و ۵۲۳ واحد، با زیربنای ۲۵۵ هزار و ۴۳۶ مترمربع صادر شده است.
در منطقه۲ شهرداری زنجان ۱۴۱ پروانه، ۳۲۷ واحد، با زیربنای کل ۸۶ هزار و ۷۴۹ مترمربع، در منطقه ۳ شهرداری زنجان ۱۵۱ پروانه، ۵۶۶ واحد با زیربنای کل ۱۶۲ هزار و ۴۶۲ مترمربع و در شهرداری منطقه ۴ شهرداری زنجان ۳۹۸ پروانه، یک هزار و ۹۸۶ واحد با زیربنای کل ۳۵۳ هزار و ۳۰۵ مترمربع صادر شده است.
در۶ ماهه سال جاری برای شهرداری منطقه۱ زنجان ۱۳۵ پروانه با ۳۵۲ واحد صادر شده است. برای منطقه ۲ نیز ۱۰۱ پروانه با ۲۶۴ واحد، برای منطقه ۳ با ۹۲ پروانه و ۲۵۲ واحد و برای منطقه۴ به میزان ۴۶۱ پروانه با ۲ هزار و ۲۱۲ واحد پروانه صادر شده است. در منطقه ۴ شهرداری زنجان در همین ۶ ماه نسبت به کل سال قبل آن تعداد پروانه های صادره بیشتر بوده است. به نظر می رسد با توجه به آمار تا پایان سال تعداد پروانه های صادره در شهر زنجان کاهشی نباشد و حتی افزایش نیز داشته باشد.
با توجه به اهمیت عرضه و تقاضا در حوزه های مختلف اقتصادی، اگر تعداد پروانه های ساختمانی در استان زنجان کاهش یابد و عرضه در بخش مسکن زنجان به نسبت تقاضا رشد مناسب نداشته باشد، شاهد افزایش بیشتر قیمت ها خواهیم بود!
این در حالی است که واحدهای مسکن ملی نیز تاکنون تحویل نشده اند. شاید با آغاز تحویل این واحدها کمی سمت عرضه تقویت شود و بتواند جلوی افزایش زیاد قیمت ها در حوزه مسکن را بگیرد. اما با عرضه این واحدها نیز شاید نتوان به تعدیل قیمت ها خیلی امیدوار بود. چرا که ساخت واحدهای مسکن ملی امروز با مشکلات مختلفی مواجه است. از آورده متقاضیان، عدم همکاری شبکه بانکی، نبود برخی مصالح همچون یونولیت و… که پیشرفت فیزیکی پروژه های مسکن ملی را با کندی مواجه کرده است.