1. ایران
  2. وعدهای رئیسی

کد خبر: 23010

وعدهای رئیسی

یدالله کریمی پور

رئیس جمهور در نخستین گپ تلویزیونی خود با ایرانیان ۹ وعده داد:
۱- انتشار منشور مبارزه با فساد؛
۲- ارائه گزارشات مصوبات به مردم؛
۳- مشورت با بازارها؛
۴- در میان گذاشتن تصمیمات با مردم؛
۵- دعوت از سرمایه گذاران و کارآفرینان خارج از کشور؛
۶- نداشتن مشکل در تامین کالاهای اساسی؛
۷- بازسازی بافت های فرسوده؛
۸- تهیه سالانه یک میلیون مسکن؛
۹- بازگشت نتیجه گرا به مذاکرات برجام.

برنامه شماره ۱ تا ۴ ، کلی و کاتالیزوری بوده و هیچ نقش مستقیمی در تولید و نوسازی ندارند . همه آن ها هم طی ۴۲ سال اخیر با همین و یا کلمات دیگر وعده داده شده است. در واقع در شمار وعده های روشن پوپولیستی است که هیچ ساختار اجرایی در خوری برای تکوین و تداوم آن ها تا کنون تعریف نشده است. برفرض که بر پایه وعده های ۲ و ۴ ، به مردم هم گزارش داده و اطلاع رسانی شد ، خب که چه؟!! آیا مردم واقعا می توانند نقشی در مدیریت کشور و نیز گزینش تصمیمات کلان ملی، مانند سیاست خارجی داشته باشند؟!!

در باره وعده شماره ۵، بدیهی است که ورود سرمایه گذاری کلان خارجی به ایران وابسته به دگرگونی کلی و همه جانبه در سیاست خارجی ایران است. خوش خیالی را کنار نهید.

و اما در باره وعده ششم ؛ آیا حق مردم ایران با داشتن تنها ۱% وسعت زمین و در عوض ۹% منابع کره، به این جا رسیده که به آن ها وعده داده شود که در آینده دچار قحطی نخواهند شد؟! این بهشت و عدالت و شکوه وعده داده شده در ۱۳۵۷ بود؟! کدام ملت پر نعمتی در دهه سوم سده ۲۱ ، که مرفه ترین سده در تاریخ آدمی است، از قحط و غلا در هراس است؟
و اما‌ وعده های ۷ و ۸ در شان و جایگاه مدیریتی وزیر مسکن است و نه جناب شما. کاش ارائه گزارش طرح و برنامه های رفع مشکل مسکن را به ایشان واگذار می کردید. البته در باره چند و چون ساخت دستکم ۴ میلیون مسکن وعده داده شده ، سخن های فراوانی هست که به موقع نوشته خواهد شد. ولی حتی با فرض در نظرگرفتن معیارهای محیط زیستی، دستیابی به این وعده و تاثیرش در بازار مسکن ، آرمانی به نظر می رسد.

و اما در باره وعده ۹ ام. شما به خوبی می دانید که در این میان نقشی تعیین کننده ندارید. مدیریت سیاست خارجی بر عهده وزیر امور خارجه و کابینه نیست. تازه با فرض راه اندازی برجام و رفع همه تحریم ها و تصویب FATF و پالرمو، باز هم بیشینه مانور دولت ، با وعده های ۹ گانه ، که نشانگر افق دید و چشم انداز شما از ایران است، به چشم اندازی بخور و نمیر منجر خواهد شد.

جناب رئیسی، سوگند به خدای سبحان که ایران برای توسعه و پیشرفت ، باقی ماندن در صحنه و پاسداری از یکپارچگی خود و جبران عقب ماندن از رقبا، نیازمند دستکم ۳ تا ۳/۵ هزار میلیارد دلار سرمایه گذاری طی برنامه ای ۵ تا ۶ ساله خواهد بود.

این وعده های ۹ گانه را جلوی مردم ترکیه ، امارات، عربستان و بحرین بگذارید مایه خنده آنان خواهد شد.

 

گزارش خطا / تخلف

نوع تخلف یا مشکل را مشخص کنید *
Select an option
توضیحات *
Fill out this field

تبلیغ در همدلی
خبر بعدی
عنصر مغفول در تیم اقتصادی
خبر قبلی
احیاء رشته‌های متنوع صنایع‌دستی در استان زنجان
مطالب مرتبط

ـ دیدگاه های ارسال شده، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
ـ پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
ـ پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین اخبار
پربحث ترین اخبار
یادداشت
فهرست