رییس اتاق بازرگانی زنجان ظهر با بیان اینکه به نظر میرسد اولویت کشور ما مقولهی اقتصاد نیست، اظهار کرد: به همین دلیل است که در زمان جبران کسری انرژی از جمله برق و گاز، ابتدا برق و گاز کارخانجات قطع میشود.
به گزارش همدلیزنجان؛ صمد یوسفیاصل با تأکید بر اینکه در صورت بروز هر خطایی از جانب تولیدکنندهها، بلافاصله اقدام قانونی انجام میشود، افزود: پس چرا ما تولیدکنندهها این برخورد متقابل را با دولت انجام نمیدهیم.
وی با ابراز تأسف از اینکه خواستهها تنها به پیگیری دلیل قطعی برق تنزل کرده است، تصریح کرد: اگر در سطح ملی ناترازی انرژی وجود دارد چرا در اجرا نیز بیبرنامگی وجود دارد.
یوسفیاصل با تأکید بر اینکه تضمینی در اجرای برنامه قطعی برق وجود ندارد که موجب بروز نگرانی شده است، افزود: با توجه به پاسخگو نبودن متولیان حوزه انرژی، انتظار همراهی صمت را داریم و باید تکلیف ما روشن شود.
رییس اتاق بازرگانی زنجان با بیان اینکه جوابی برای مراجعهکنندگان درخصوص سرمایهگذاری و میزان حمایتی که میتوانند دریافت کنند، ندارد، ادامه داد: جواب مردم را چگونه بدهم، بگویم حمایت نمیشود و یا اینکه در این مورد دروغ بگویم.
وی با تقدیر از عملکرد مدیران دولت قبل برای همراهی با فعالان اقتصادی گفت: به نظر میرسد بعد از چندین جلسه با مدیران حوزه برق و برگزاری جلسه با مراجع قضایی از جمله نشستهای اقتصاد مقاومتی، باید اقدامات قانونی را آغاز کنیم.
یوسفی اصل با بیان اینکه موضوع در نخستین جلسه بخش خصوصی با دولت مطرح خواهد شد، افزود: موضوع تا حصول نتیجه پیگیری خواهد شد.
مجید گلشنی، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان در این نشست با تشریح قانون محیط کسبوکار و رابطه آن با برق اظهار کرد: بر اساس قانون، نباید روزهای جاری تعطیل اعلام شود جز در موارد استثنایی که با جان مردم در ارتباط است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان به موضوع ناترازی انرژی و اعلام آن بهعنوان دلیل قطعی برق اشاره و تصریح کرد: در این مورد باید به مسئله بهرهوری هم توجه شود که بهرهوری نیروگاهها طبق گفته خودشان ۳۹ درصد است در حالیکه باید به ۵۵ برسد، ضمن اینکه بهرهوری چندین نیروگاه زیر ۲۰ درصد است.
وی با بیان اینکه تصمیمات خلقالساعه فرصت تفکر را از تولیدکنندهها گرفته است، افزود: در مورد میزان مصرف برق در صنایع هم باید گفت زنجان در مجموع بهرهوری صنعت، معدن عملکرد ضعیفی ندارد، پس موضوع حل ناترازی باید از نیروگاهها آغاز شود.
گلشنی به مطرحشدن موضوع انرژیبر بودن تولیدات صنایع از جمله صادرات اشاره کرد و گفت: از سال ۱۴۰۱، هیچ سرمایهگذاری جز در صنایع مادر، تکمیل زنجیره تولید و صنایع دانشبنیان جذب نشده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با تأکید بر توجه به توزیع جغرافیایی صنایع در استان گفت: ۷۵ درصد از سرمایهگذاری ۴۰ همتی جذب شده در سه سال گذشته در غرب استان جاگذاری شده است.
وی حل موضوع مدیریت در زمان بحران را الزامی دانست و افزود: در این حوزه باید به عوارض ناشی از قطعیهای برق از جمله خرابی مواد اولیه و تورم ناشی از افزایش هزینه تولید، مشکلات مالی و تسهیلاتی برای تولیدکننده، مشکلات بیمه و کارگری و مشکلات تأمین سوخت هم توجه شود.
گلشنی با تأکید بر پیگیری وضعیت اصلاح مدیریت بحران گفت: حل مشکلات نیاز به همراهی و در کنار هم بودن دارد و با ندادن اطلاعات اوضاع درست نمیشود.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان به هموار شدن واردات ژنراتور و تأمین سوخت موردنیاز اشاره کرد و افزود: موضوع تولید رمزارز پیگیری و تلاش برای توسعه صنایع کممصرف هم ادامه مییابد.
گلشنی با بیان اینکه پایینبودن قیمت برق مصرفی در صنایع درست نیست، ادامه داد: در مورد حق ترانزیت و حق انشعاب برق هم اطلاعات داده شده صحیح نیست، در نتیجه مطالب اعلامی در مورد پایینبودن قیمت انرژی قابل اتکا نخواهد بود.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان به حبس برق در برخی از نیروگاهها اشاره و تأکید کرد: این اقدام انحصار است که در واقع برق تولیدی را به شبکه نمیدهند.
وی با تأکید بر اینکه شکایتهای رسیده از تولیدکنندهها از شرکتهای برق پیگیری میشود، ادامه داد: به متولیان شرکتها هم اطلاع داده شده است که اگر مشتریهای خود را راضی نکنند، پروندهها به تعزیرات ارجاع داده خواهد شد چرا که با وجود قطعی برق صنایع، فیشهای آنچنانی ارائه شده است.
در این نشست نمایندگان واحدهای تولیدی، همچنین اتحادیههای فعال در صنعت، معدن و تجارت نظرات خود را نیز ارائه کردند.