چین بزرگترین صادرکننده واکسن کرونا است. پس از آنکه چین توانست پاندمی کرونا را مهار کند، در زمینه رشد اقتصادی در رتبه نخست ابراقتصادها قرار گرفت.
این کشور در زمینه جذب سرمایه خارجی و رشد تجارت در سال ۲۰۲۰ بهترین عملکرد را ثبت کرد. حال آمارها نشان میدهد چین در تولید و صادرات واکسن کرونا رتبه اول را کسب کرده است تا یک برد کرونایی دیگر را به خود اختصاص دهد.
آمارهای منتشرشده گمرک حاکی از آن است از مجموع ۴۰میلیون واکسن وارداتی به ایران نیز بیش از ۷۷درصد آن از نوع سینوفارم چینی است.
آمارها نشان میدهد که چین با ۷/ ۲ میلیارد دز تولید و بیش از ۷۸۰ میلیون دز صادرات، عنوان بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده واکسن کرونا را در جهان به خود اختصاص داده است.
گزارشها حاکی از آن است که در میان کشورها و مناطق تولیدکننده واکسن کرونا، چین، اتحادیه اروپا، هند، آمریکا و روسیه بهترتیب بیشترین تولید واکسن کرونا را به خود اختصاص دادهاند.
آمارهای منتشرشده گمرک ایران نیز حاکی از آن است که از آغاز واردات واکسن به کشور تا به امروز، در قالب ۴۶ محموله، بیش از ۴۰ میلیون دز واکسن وارد شده است که بیش از ۷۷ درصد آن را واکسن تولید چین تشکیل میدهد. واکسن آسترازنکا و سبد کوواکس در ردههای بعدی واکسنهای وارداتی به کشور قرار دارند.
واکسنهای تولیدشده در اتحادیه اروپا که پیش از این بزرگترین صادرکننده واکسن به جهان بود، از سوی کشورهای توسعهیافته خریداری میشود، اما واکسنهای تولید هند و چین معمولا راهی کشورهای در حال توسعه میشوند.
این موضوع به قیمت واکسنهای مختلف کرونا مرتبط است، اما بیش از همه، تحت تاثیر مقررات بهداشتی کشورهاست.
به نظر میرسد چین که پیش از بحران کرونا واکسنی صادر نمیکرد، در پی وقوع بحران کرونا به بزرگترین صادرکننده واکسن در جهان تبدیل شده است.
سالهاست واکسن و واکسیناسیون همگانی به کمک بشر آمده است تا بسیاری از بیماریهای مرگبار و سختی که انسانها را از ابتدای تاریخ آزار میدادند، به فراموشی سپرده شوند.
تزریق واکسن روشی آسان و ارزانقیمت است که از ابتلا به بیماریهای مسری پیشگیری میکند. با آغاز همهگیری کرونا در اواخر سال ۲۰۱۹، از همان ابتدا ساخت واکسن بهعنوان یکی از راهحلهای کنترل این بیماری مطرح شد و با گذشت زمان و معلوم شدن نبود راهحل قطعی برای کنترل این بیماری، واکسن بهعنوان اصلیترین روش مبارزه و کنترل کرونا مطرح شد.
دنیای اقتصاد