سرپرست اداره آبخیزداری و حفاظت خاک ادارهکل منابعطبیعی و آبخیزداری استان زنجان گفت: مدیریت منابع زیستمحیطی یک آبخیز بهنحوی که به بهترین وجه اهداف مدیریت طرح را برای بهرهبرداری مداوم از این منابع برآورده سازد.
به گزارش همدلی زنجان؛ حسن محمدی در بازدید از پروژه آبخوانداری ذاکر، اظهارکرد: در سالهای اخیر تغییر اقلیم و شرایط آب و هوایی موجب تغییر نوع بارش از برف به باران شده است و تغییر نوع بارشها از برف به باران در مناطق کوهستانی، استان نیز جزو این مناطق است، مشهودتر است.
وی تصریح کرد: بارش بهصورت برف در ارتفاعات موجب میشود تا بر اثر ذوب تدریجی، آب حاصل از آن با شدت کمتر در زمین جاری شود. جاری شدن آب با شدت کمتر در نتیجه ذوب برف، موجب نفوذ تدریجی آب در زمین شده و تغذیهی سفرههای آب زیرزمینی را در پی دارد.
محمدی افزود: وقوع بارندگیها بهصورت رگباری که طی سالهای اخیر بر اثر تغییر اقلیم در مناطق مختلف کشورمان بیشتر مشاهده میشود، باعث میشود آبهای جاری شده در زمین سرعت بیشتری به خود بگیرد.
وی یادآور شد: آبهای حاصل از بارشهای رگباری در مدت زمان اندکی از دسترس خارجشده و در تغذیهی سفرههای آب زیرزمینی تأثیر کمتری دارد، از همینرو معاونت آبخیزداری ادارهکل منابعطبیعی استان طی سالهای اخیر در راستای کنترل آبهای جاری ناشی از بارش بارانهای رگباری و شدید، اقدامات قابل توجهی انجام داده است.
این مسئول تصریح کرد: انجام عملیات مختلف از جمله آبخوان داری و تغذیه سفرههای زیرزمینی در بلندمدت باعث تغذیه سفرههای زیرزمینی و پرآب شدن قنوات و چشمهها خواهد شد و در سالهای اخیر این موضوع مورد توجه قرار گرفته است.
وی ادامه داد: در این راستا در منطقه ذاکر که آب شرق شهر زنجان از چاههای این محل تامین میشود شاهد اجرای طرحهای آبخوانداری هستیم و با توجه به احداث حوضچهها معاونت آبخیزداری اقدام به لایروبی آن کرده است که قطعا باعث افزایش حجم این حوضچهها میشود.
محمدی با بیان اینکه این اقدام باعث تزریق حدود ۴ میلیون مترمکعب آب به سیستم خواهیم بود، افزود: برای اجرای طرحهای آبخوانداری ۵ میلیارد تومان اعتبار برای استان در نظر گرفتهش ده است که با توجه به اهمیت کار نیاز است توجه بیشتری به این حوزه شود.