دکتر ابراهیم خدامی خسروشاهی، دبیر کارگروه تخصصی پدافند غیرعامل دانشگاه علوم پزشکی زنجان و سرپرست اورژانس پیشبیمارستانی استان گفت: تمامی تهدیدات داخلی و خارجی در حوزه بهداشت و درمان استان و راهکارهای مقابله با آنها پیشبینی شده است.
به گزارش همدلیزنجان؛ دکتر خسروشاهی اظهار کرد: ارزیابی ایمنی در سه حیطهی عملکردی، سازهای و غیرسازهای بر اساس شاخصهای ملی برای همهی بیمارستانهای استان صورت گرفته است.
وی با اشاره به اجرای برنامه پیشگیرانه در ۳حوزه مخاطرات داخلی و خارجی، افزود: در این راستا اقداماتی از جمله تجهیز سوله بحران و تجهیز و تابآوری بیمارستانها (مخازن سوخت، آب و دوگانه سوز بودن مراکز حساس) انجام شده است.
دبیر کارگروه تخصصی پدافند غیرعامل دانشگاه علوم پزشکی زنجان، خاطرنشان کرد: تمامی مراکز مهم، تجهیزات، داروهای حیاتی و مراکز دارای مواد شیمیایی و خطرناک در دانشگاه شناسایی، طبقهبندی و اولویتبندی شده است.
وی از شناسایی وتعیین محلهای اسکان اضطراری (محلهای تجمع ایمن) در کلیهی واحدهای دانشگاه علوم پزشکی خبر داد و گفت: محلهای خروج و اسکان اضطراری برای تمامی مراکز درمانی حساس تعیین شده است.
دکتر خسروشاهی، افزود: نحوه خروج اضطراری از بیمارستانها و مراکز ستادی دانشگاه، برنامهریزی شده و آمادگی برای تخلیه اضطراری ایجاد شده و سناریوهای مربوطه تدوین شده است.
وی با بیان اینکه در تغییر کاربری و ساخت و سازهای داخلی تمامی سازهها، نظارت و رعایت دقیق ملاحظات و ضوابط پدافند غیرعامل صورت گرفته است، اظهار کرد: سازو کارمناسب به منظور کسب تایید سازمان پدافند غیرعامل قبل از انجام تمامی فعالیتهای مرتبط، ایجاد شده است.
دبیر کارگروه تخصصی پدافند غیرعامل دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به تدوین برنامه تابآوری و تمرین برای مراکز درمانی و ستادی دانشگاه، گفت: این اقدام با دوپست کردن برق، تامین مولد انرژی، منبعهای ذخیرهسازی سوخت و آب، کالیبراسیون دستگاههای UPS و تامین سرورهای مرکز و پشتیبان جهت پدافند سایبری در مراکز درمانی و ستادی صورت گرفته است.
وی به تدوین برنامه جامع آمادگی عملیاتی اشاره کرد و افزود: در این برنامه مواردی چون تشکیل تیم واکنش سریع، تریاژ و تیم پاسخ اضطراری بیمارستانی، ارائه خدمات درمانی، انتقال بین بیمارستانی، تخلیه بیمارستانی، آلودگیزدایی در بیمارستانها و مراکز درمانی، مدیریت ازدحام در بیمارستانها وافزایش ظرفیت بیمارستانی گنجانده شده است.
دکتر خسروشاهی، خاطرنشان کرد: آموزشهای مداوم در حوزه پدافند غیرعامل و برگزاری مانورهای عملیاتی و تمرینهای آموزشی برای توانمندسازی کارشناسان و اعضای ستادی و مدیران کارگروه تخصصی پدافند غیرعامل دانشگاه در حال انجام است.
وی با اشاره به برگزاری همایش دو روزه پدافند غیرعامل در حوزه زیستی در زنجان در سال گذشته، اظهار کرد: تشریح و تبیین اهداف پدافند غیرعامل در نظام سلامت، تبیین تهدیدات نوین در حوزه زیستی، شیمیایی، پرتویی، تبیین مخاطرات باروری و جوانی جمعیت با تاکید بر ماده ۶۵ قانون جوانی جمعیت و ارائه راهکارهای مناسب در تهدیدات سایبری از جمله اهداف برگزاری این همایش بود.