افزایش ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا در فصول سرد سال
به گزارش همدلیزنجان؛ شرط پیشگیری و درمان، اصلاح سبک زندگی متناسب با مزاج فرد و تقویت سیستم دفاعی بدن است. اگر فردی دچار کمخونی و ضعف بدنی است، حتما باید از غذاهای مقوی مولد خون مانند آبگوشت، تخم مرغ عسلی، کباب چنجه، شیره انگور، آب سیب، آب هویج، حریره بادام و شیربادام، رب سیب و به، نخوداب، آب عسل با آبلیمو و یا مغزیجات استفاده کند تا طبیعت و قوای عمومی بدن تقویت شود و همچنین از مصرف غذاهای دیرهضم، شور، تند، پرادویه و فست فودها خودداری کند.
تنظیم ساعات غذا خوردن و پرهیز از پرخوری و سریع غذا خوردن نیز از آداب مهم تغذیه هستند که در تقویت طبیعت مدبره بدن و پیشگیری از بیماری ها نقش مهمی دارند.
دفع ادرار، مدفوع و یا تعریق، راههای دفع مواد زائد در بدن هستند و بهم خوردن تعادل در هر کدام فرد را مستعد ابتلا به بیماری می کند.
مبتلایان به یبوست نسبت به سایرین بیشتر مستعد ابتلا به سرماخوردگی، آنفولانزا و بیماریهای عفونی هستند و حتما باید با اصلاح تغذیه و پیادهروی منظم این مشکل برطرف شود.
مصرف میوههای ملین مانند گلابی، انجیر و سوپ سبزیجات همراه با روغن بادام خوراکی یا روغن زیتون و شربت خاکشیر با آب گرم به درمان یبوست کمک میکند.
اگر فردی دچار استرس یا بیخوابی است، باید اصلاح شود، چراکه به هم خوردن تعادل خواب و بیداری میتواند سیستم ایمنی بدن را ضعیف کند و فرد را مستعد ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا کند. ورزش ملایم و پیادهروی تند هم در فصل پاییز بین صبح تا ظهر حدود ده تا دوازده ظهر که هوا متعادلتر است، به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
نتایج مطالعات و مقالات راجع به عسل که حاکی از خواص ضد باکتریایی، ضد قارچی و ضد ویروسی آن است. مصرف شربت عسل با آبلیمو به همراه آب گرم در صبح ناشتا مقوی سیستم ایمنی بدن است و اگر فردی دچار سرماخوردگی یا آنفولانزا شده باشد، به بهبودی علائم بیماری کمک میکند.
گیاهان دارویی نباید خودسرانه مصرف شوند. به عنوان مثال، آویشن به تنهایی برای درمان سرماخوردگی با هر علائمی مناسب نیست و ممکن است در مواردی باعث تشدید بیماری شود، همچنین افرادی که دارای مزاج گرم هستند، باید در خوردن گیاهان با طبع گرم احتیاط کنند، خصوصا در روزهای اول و زمانی که دچار تب هستند.
سرفهها اگر خشک باشند، چرب کردن بینی با روغن بنفشه، مصرف دمنوش ختمی پنیرک، عناب، نشاسته، فرنی، حریره بادام در کنار مواد لعاب دار مانند تخم شربتی، تخم بالنگو، تخم بارهنگ، به دانه، به بهبود این سرفه ها کمک میکند و اگر سرفهها خلطدار باشند، استفاده از آویشن یا شربتهایی با ترکیبات رازیانه، آویشن و بابونه، چرب کردن بینی با روغن سیاه دانه، ماساژ قفسه سینه، ماساژ و بادکش پشت ریهها و استفاده از حمام و بخور گرم به بهبود سرفهها کمک میکند.
گاهی دستگاه گوارش نیز طی سرماخوردگی درگیر میشود. استفاده از دمنوش نعناع یا عرق زنیان به بهبود علائم گوارشی مانند اسهال و دل پیچه کمک میکند.
زنان باردار باید بیش از دیگران در مصرف گیاهان دارویی احتیاط کنند. گیاهانی مانند، آویشن، گل گاوزبان، ختمی و پنیرک در زنان باردار در سه ماه اول بارداری بهتر است مصرف نشود و توصیه استراحت کافی در زمان بیماری، شست و شوی حلق و بینی با آب و نمک ولرم رقیق، حداقل سه بار در روز، استفاده از بخور آب گرم، مصرف سوپ جو با سبزیجات، خوردن آب سیب و لیموشیرین و در صورت نیاز چرب کردن گلو و قفسه سینه با روغن بابونه است.