1. اخبار استان
  2. جرأتمندی از شیوه‌های بسیار موثر در کنترل خشم است

کد خبر: 35818

جرأتمندی از شیوه‌های بسیار موثر در کنترل خشم است

سرپرست مدیریت سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان، گفت: ابراز قاطعانه و جرأتمندانه‌ی خشم، یکی از شیوه‌های بسیار موثر در کنترل خشم است.

به گزارش همدلی‌زنجان؛ فریبا نجفی اظهار کرد: کنترل خشم به این معنا نیست که اصلا خشم خود را نشان ندهید بلکه شامل ابراز خشم به شیوه‌ای سازگارانه است.

وی افزود: رفتار قاطعانه یا جرأتمندانه رفتاری است که شما به وسیله آن می‌توانید بدون انجام رفتارهای پرخاشگرانه به دیگران نشان دهید که از آنها رنجیده یا عصبانی شده‌اید.

نجفی، خشم را یکی از هیجانات پیچیده‌ی انسان دانست و خاطرنشان کرد: خشم واکنشی متداول نسبت به ناکامی و بدرفتاری است و همه‌ی ما در طول زندگی با موقعیت‌های خشم برانگیز مواجه شده‌ایم.

وی با بیان اینکه خشم بخشی از زندگی ما است ولی ما را از رسیدن به هدف بازمی‌دارد، اظهار کرد: همین نکته باعث شده است که افراد در مورد خشم دچار تضاد و تعارض شوند. در واقع خشم احساس بدی نیست و به ما می‌گوید اتفاقی بر خلاف میل، خواسته یا نظر ما رخ داده و چیزی در محیط باید تغییر کند ولی نحوه‌ی بیان و ابراز خشم می‌تواند آن را بد و خطرناک کند.

سرپرست مدیریت سلامت روانی دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به اینکه افراد از نظر زمان و علت خشم و نحوه واکنش به آن کاملا متفاوت هستند، افزود: خشم احساسی است که به صورت هیجانی ابراز می‌شود و می‌تواند از تحریک خفیف تا غضب شدید درجه‌بندی شود.

وی خشم را همچون سایر هیجانات با تغییرات فیزیولوژیکی و زیستی همراه دانست و گفت: هنگام عصبانیت در اثر افزایش سطح هورمون‌های نیروبخش آدرنالین و نورآدرنالین، ضربان قلب و فشار خون افزایش می‌یابد و هیجاناتی چون عصبانیت، خشونت، خصومت، کینه‌توزی، غضب، تنفر، تحریک، حسادت، رنجش، تحقیر و ناراحتی بروز می‌یابد.

نجفی خاطرنشان کرد: خشم توسط رویدادهای درونی و بیرونی برانگیخته می‌شود. یعنی شما ممکن است از یک فرد یا رویداد (بیرونی) و یا به دلیل نگرانی و اشتغال ذهنی درباره مشکلات شخصی (درونی) خشمگین شوید.

وی در خصوص تفاوت خشم و پرخاشگری گفت: پرخاشگری یک رفتار است که هدف آن صدمه زدن به دیگران یا اموال آنان است و می‌تواند به شکل سوءاستفاده کلامی، تهدید کردن یا اعمال آسیب‌زننده باشد ولی خشم یک احساس است که الزاما منجر به پرخاشگری نمی‌شود.

سرپرست مدیریت سلامت روانی دانشگاه علوم پزشکی زنجان، ارثی و غیرقابل تغییر بودن خشم را یک باور نادرست عنوان کرد و افزود: نتایج مطالعات نشان می‌دهد افراد با مجموعه‌ای از شیوه‌های خاص ابراز خشم به دنیا نمی‌آیند بلکه ابراز خشم یک رفتار آموخته شده است و افراد می‌توانند راه‌های مناسب ابراز خشم را یاد بگیرند.

وی با بیان اینکه هرگز نباید دیگران را مسئول خشم خود بدانیم، اظهار کرد: ما مسئول هیجانات خود از جمله خشم و عصبانیت هستیم و مسئولیت کاری که هنگام عصبانیت انجام می‌دهیم نیز به عهده خود ما است.

نجفی با بیان اینکه خشم یک رفتار آموخته شده است، گفت: زمانی که خشم به طور مکرر و به شیوه پرخاشگرانه ابراز می‌شود، به دلیل نتایج منفی آن به یک عادت ناسازگارانه تبدیل می‌شود. راه‌های شکستن عادت خشم، آگاهی از رویدادها، شرایط و رفتارهای برانگیزاننده‌ی خشم و درک پیامدهای منفی ناشی از خشم است.

گزارش خطا / تخلف

نوع تخلف یا مشکل را مشخص کنید *
Select an option
توضیحات *
Fill out this field

تبلیغ در همدلی
خبر بعدی
توسعه ورزش نقش موثری در توسعه فرهنگی استان دارد
خبر قبلی
۱۸۳۷ فقره وام قرض الحسنه در زنجان پرداخت شد
مطالب مرتبط

ـ دیدگاه های ارسال شده، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
ـ پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
ـ پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین اخبار
پربحث ترین اخبار
یادداشت
فهرست