رسیدگی به پرونده میرعلیاشرفعبدالله پوریحسینی، رئیس ستاد انتخاباتی حسن روحانی در آذربایجان شرقی، رئیس سابق سازمان خصوصیسازی و معاون سابق وزیر اقتصاد پس از آنکه از دادگاه ویژه جرائم اقتصادی خارج و به دادگاه کیفری ارجاع شد، به اتمام رسید.
پوریحسینی از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ رئیس سازمان خصوصیسازی بود ودادگاههای رسیدگی به اتهامات او از آذرماه امسال آغاز شد و اگرچه بهصورت علنی برگزار میشد اما اجازه انتشار محتوای دادگاه وجود نداشت.
مهمترین خبری که پیش از رسیدگی به پرونده پوریحسینی ازسوی غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه اعلام شد، ارجاع پرونده او از دادگاه ویژه جرائم اقتصادی به دادگاه کیفری بود. همین جابهجایی پرونده، بهمنزله تخفیف قابلتوجه حکم بود. بنابراین او با آسودگی خیال بیشتری برای دفاع از خود در دادگاه حاضر میشد.
روز گذشته خبرگزاری میزان با انتشار متنی خلاصه از دفاعیات پوریحسینی در آخرین جلسه دادگاهش به پارهای از موارد اشاره کرد. در واقع دفاعیات پوریحسینی نشان میدهد که دو اتهام مهم وارده به وی مربوط به واگذاری ماشینسازی تبریز و شرکت ایریتک است.
موضوع ماشینسازی تبریز به واگذاری آن به قربانعلی فرخزادی مربوط میشود که پوریحسینی در جلسه دیروز تأکید کرد بهعنوان وکیل صندوق فولاد این واگذاری را انجام داده است. حاج قربانعلی فرخزاد پنج کلاس سواد دارد. ۴۴۶میلیونوپنجهزارو ۳۳۲ دلار ارز دولتی چهارهزارو ۲۰۰ تومانی از بانک مرکزی میگیرد و ۲۰۱ میلیون دلار از این ارزها را در بازار آزاد میفروشد و با پولی که به دست میآورد، ماشینسازی تبریز را از دولت میخرد.
طبق اظهارات فرخزاد، وی ماشینسازی، ریختهگری و زمین ایلگلی را به ارزش ۶۸۸ میلیارد تومان از سازمان خصوصیسازی خریداری کرده که ۲۰۰ میلیارد تومان آن را بهصورت نقدی پرداخته و قرار بود الباقی را طی پنجسال بهصورت سالانه ۱۰۰ میلیارد تومان پرداخت کند.
اینکه چرا شرکت استراتژیکی همچون ماشینسازی تبریز را سازمان خصوصیسازی به دست امثال فرخزاد میسپارد، موضوعی است که در دادگاه پوریحسینی مورد بررسی قرار گرفت و او در دفاع از خود گفت: دولت شرکت ماشینسازی را بهجای بدهی خود به صندوق فولاد، به این صندوق واگذار کرد و سازمان خصوصیسازی نیز بهعنوان وکیل صندوق، شرکت ماشینسازی را به قربانعلی فرخزاد واگذار کرد.
بهجز موضوع ماشینسازی تبریز واگذاری شرکت ایریتک نیز از دیگر موارد اتهامی پوریحسینی است. در بررسیهایی که توسط دیوان محاسبات کشور به اثبات رسیده، تخلفات گستردهای در ارزشگذاری سهام شرکت ایریتک صورت پذیرفته است.
اما پوریحسینی در دادگاه دیروز درخصوص فرایند واگذاری شرکت ایریتک، گفت: من در مدت تصدی ریاست سازمان خصوصیسازی هیچ دستور و تصمیم فردی را صادر و اتخاذ نکردم و تمام اقداماتم ناظر بر مصوبات هیئت واگذاری و در برخی موارد، هیئت وزیران بود.