یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: شایعات تغذیهای که عمدتاً در فضای مجازی منتشر میشود، سرانه مصرف برخی گروههای غذایی مفید و ضروری را تحت تاثیر قرار میدهد.
به گزارش همدلیزنجان؛ دکتر احمدرضا رسولی ضمن ابراز تاسف از انتشار انواع کلیپها و ویدئوها با محتوای غیرعلمی و بیاساس در فضای مجازی، اظهار کرد: مخاطبان باید در پذیرش اینگونه محتواها، هوشیار باشند و برای کسب اطلاع، به افراد متخصص و منابع علمی معتبر مراجعه کنند.
وی افزود: در برخی از این ویدئوها، فردی به ظاهر متخصص که روپوش سفید دارد یا از گوشی پزشکی استفاده میکند، بدون استناد به هیچگونه منبع علمی، ادعاهایی را در خصوص بعضی خوراکیها مطرح میکند که صحیح نیست.
این متخصص تغذیه به بیان مثالهایی در خصوص این شایعات پرداخت و گفت: برخی از این محتواها، شهروندان را از مصرف شیر منع میکنند و بعضی مواد غذایی دیگر مثل بادام و کلم بروکلی را به عنوان منابع غنیتر کلسیم معرفی مینمایند.
وی خاطرنشان کرد: برخی از محتواهای منتشره نیز سلامت شیرهای پاستوریزه را به انحاء مختلف زیر سوال میبرند مثلا ادعا میکنند این شیرها با آب یا ماده سفیدکننده مخلوط شدهاند یا حاوی نگهدارنده برای طولانی شدن زمان ماندگاری هستند در حالی که هیچ ماده نگهدارندهای در شیر مدتدار نیست و نوع فرآیندی که در فرآوری و بستهبندی شیر فرادما طی میشود، دلیل بالا بودن ماندگاری آن است.
دکتر رسولی به شایعاتی که در خصوص منابع پروتئینی مطرح میشود، اشاره کرد و گفت: در برخی شایعات ادعا میشود مرغها هورمونی است و یا ماهی سالمون که با گوشت صورتی رنگ شناخته میشود، همان ماهی قزلآلا است که به آن رنگ زده شده است و همه این شایعات، مصرف این منابع پروتئینی را تحت تاثیر قرار میدهد.
وی تصریح کرد: این شایعات میتواند اثرات سوء و زیانباری خصوصا در دوران مهم زندگی افراد مثل بارداری و خردسالی یا نوجوانی که دوره رشد و تکامل است، داشته باشد بنابراین لازم است مخاطبان، هوشیاری لازم را در تشخیص حقایق علمی از شایعات بیپایه و اساس داشته باشند.