لازمه حرکت پرشتاب کشور برای توسعه “بهرهوری” است
تفکر بهرهوری در تصمیمات بخش دولتی و خصوصی فراگیر نشده است
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان زنجان با بیان اینکه از مهمترین اهداف سند چشمانداز و برنامه ششم توسعه کشور توسعه متوازن و پایدار است، گفت: این توسعه محقق نمیشود، مگر در چارچوب یک حرکت پرشتاب و جهادی که لازمه این حرکت هم توجه به بهرهوری به عنوان عنصر لازم و کلیدی است.
به گزارش همدلیزنجان، شهرام طهماسبی در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان زنجان، با بیان اینکه استفاده از منابع، نیروی انسانی، سرمایه، مواد خام تولیدی، زمان و انرژی به شیوه ای علمی همراه با کاهش هزینه های تولید از جمله اهداف بهره وری محسوب می شود، اظهار کرد: نه تنها در بخش دولتی بلکه در بخش خصوصی نیز به بهره وری توجه لازم صورت نگرفته است که علت اصلی این موضوع فراگیر نشدن تفکر بهرهوری و غالب نشده دیدگاه و نگرش بهرهوری بر تصمیمات و اقدامات است.
وی با بیان اینکه بهره وری یعنی کار هوشمندانه نه کار سخت و بیکیفیت، افزود: بهره وری به این معناست که با کمترین انرژی، هزینه و نهاده، بیشترین و کیفیترین خروجیها را دریافت کنیم که با این رویکرد هدف دولتها بالا بردن استانداردهای زندگی و افزایش سطح رفاه اجتماعی است.
این مقام مسئول با بیان اینکه باید پذیرفت که بهره وری یک تفکر و نگرشی فرهنگی است، یادآور شد: در این تفکر انسان فعالیتهای خود را هوشمندانه و خردمندانه انجام میدهد تا بهترین نتیجه را در جهت دستیابی به اهداف مادی و معنوی به دست آورد.
طهماسبی بهره وری را راضی نشدن به وضع موجود و بهبود مستمر عنوان کرد و گفت: با تامل در برخی از فعالیت های روزمره می توان به این نتیجه رسید که گاهی بهتر است برخی کارهای غیر اثربخش را تعطیل کرده و یا راهکارهایی برای افزایش اثربخشی آن ارائه کنیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان زنجان بر اهمیت بهره وری در سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی تاکید و اظهار کرد: به لحاظ اهمیت بهره وری این موضوع در بخشهای مختلفی از سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی و برنامه ششم توسعه مورد تاکید قرار گرفته و قرار است یک سوم از رشد اقتصادی کشور در طول برنامه ششم از طریق بهره وری تامین شود.
وی با بیان اینکه برای پیادهسازی اهداف بهرهوری در استان با موانعی مواجه هستیم، افزود: برخی از قوانین و مقررات از کارآیی لازم برای پشتیبانی عملی از بازار کار برخوردار نیستند که این موضوع یکی از مهم ترین موانع افزایش بهره وری در کشور است.
طهماسبی نبود ارتباط منطقی بین نظام آموزشی و نیازهای بازار کار را از دیگر موانع در این راستا برشمرد و تاکید کرد: نبود ارتباط لازم بین میزان دستمزدها و سطح بهره وری، پایین بودن انگیزه نیروی کار برای کار بیشتر و مفیدتر و پایین بودن خلاقیت و نوآوری در کار از عوامل دیگر است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان زنجان با بیان اینکه در سازمان ملی بهره وری چرخه بهره وری تشکیل شده است، افزود: در این چرخه بنگاه های اقتصادی و تولیدی عضو هستند که مسائل و مختلف بهره وری واحدها در آن بررسی می شود که درخواست داریم استان زنجان نیز در آن دارای نماینده باشد.
وی بخش های مختلف اقتصادی استان زنجان را نیازمند افزایش بهره وری برشمرد و تاکید کرد: بخش های مختلف اقتصادی استان در این راستا مشکلاتی دارند که نیازمند افزایش آن بوده و باید روابط و ارتباط بین بخش های مختلف اقتصادی با لحاظ بهره وری بخش ها مورد تاکید باشد.