شورای ششم شهر زنجان طی روزهای آتی آغاز به کار خواهد کرد و ۹ عضو اصلی آن مهم ترین وظیفه قانونی خود یعنی انتخاب شهردار زنجان را محقق خواهند کرد. اقدامی که طی فراخوانی مراحل آن آغاز شده است.
به گزارش“همدلیزنجان”؛ انتخابات دوره ششم شورای اسلامی شهر زنجان حرف و حدیث فراوان داشت و نهایتا همانطور که پیشبینی می شد، جریان اصولگرایی با نام و رویکرد جدیدی با کلید واژه جریان انقلابی وارد کارزار انتحابات شد و هرچند با انشقاق در بین اعضای آن رو به رو بود اما اعضای آن از افراد منتصب به این جریان هستند.
بعد از اینکه مصطفی طاهری، با حمایت شورای وحدت و ائتلاف و طیف های مختلف سیاسی و اجتماعی موفق شد، نماینده منتخب مردم زنجان و طارم شود، به دلیل حمایت هایی که عباس راشاد و کاظم افشارچی، دو عضو کهنه کار و شناسنامه دار جریان اصولگرایی از وی کرده بودند، به مسائل شهر و مدیریت شهری زنجان بیش از سایر نمایندگان ادوار مجلس ورود کرد و بعضا نقش موثر و تسهیل گری نیز ایفا کرد که نمونه آن مناقشات بین شهرداری و پادگان در خصوص بازگشایی معابر داخل پادگان بود.
درست زمانی که مصطفی طاهری به عنوان نماینده مردم زنجان و طارم نقش ایفا می کرد و وی در ساختمان شورا نیز در کنار دوستان خود دیده می شد، عباس راشاد نیز در اقدامی کم سابقه رئیس شورا شد و این دوره ریاست هرچند با تلاش برای برجای گذاشتن نامی نیک انجام می شد، اما با اقدامی خلق الساعه در خصوص تخریب المان میدان ۱۵ خرداد بدون مصوبه شورا! تبدیل به یکی از بدترین دوران فعالیت عباس راشاد و تجربه تلخ همراه با سیل انتقادات گسترده بود!
عباس راشاد طی نامه ای به شهردار زنجان خواستار “برچیده” شدن المان میدان ۱۵ خرداد شده بود! و حبیب یگانه، شهردار زنجان نیز بی درنگ! دستور تخریب آن را داده بود! بدون مصوبه شورا و بدون اینکه این موضوع در بودجه سال ۹۹ باشد! این اقدام عباس راشاد را در مظان اتهام قرار داد و تمام مسئولیت تخریب المان بر دوش وی قرار گرفت!
هرچند وی بسیار تلاش کرد با ساخت المان جدید و توجیهات مناسب افکار عمومی را قانع کند که این رویکرد چه ابعاد دیگری داشته! اما عملا موفق نبود و تمام مسئولیت این اقدام بر دوش وی قرار گرفت. حتی مطابق برخی گمانه زنی ها، علت عدم حضور وی در انتخابات شورا، همین موضوع عنوان می شود!
با تمام این تفاسیر، روزها گذشت و ایام انتخابات فرارسید، جریان انقلاب در انتخابات ریاست جمهوری برای ابراهیم رئیسی فعالیت کرد اما در انتخابات شورای شهر زنجان دچار اختلاف و انشقاق شد! اختلاف از این جهت که دو جریان “شورای ائتلاف انقلاب اسلامی” و “شورای وحدت انقلاب اسلامی” لیست افراد منتخب خود را ارائه کردند.
اما شاهد بودیم خارج از رویکرد این دو جریان مصطفی طاهری با شعار انتخابات مجلس خود “ما بر این باوریم” لیستی از افراد کم نام و نشان و بعضا جوان را ارائه داد که سرلیست آن منصور مرادلو عضو علی البدل، اصلی شده دوره پنجم شورای شهر زنجان بود. بررسی رزومه این لیست نشان می داد با تیمی کم رزومه و کم وزن در حوزه مدیریتی و علمی رو به رو هستیم.
با این حال این تیم موفق شد پنج نفر از افراد خود را وارد شورای شهر زنجان کند و سهم سایر جریانات سیاسی نسبت به آن حداقلی باشد. حال هرچند دو جریان وحدت و ائتلاف با عباس راشاد، مصطفی طاهری و کاظم افشارچی وهمکفران آن ها به تفاهم نرسیدند، اما در مقابل این طیف در انتخابات عملا شکست خوردند و امروز در شرایط حداقلی هستند.
حال فرایند انتخاب شهرداری زنجان کلید خورده و حرف و حدیث ها در این خصوص فروان است. طی ماه های گذشته سه نام نزدیک به تیم حداکثری در شورا به گوش می رسد، در عین حال شاهد تکرار الگوی انتخاب شهردار توسط شورای ششم همچون شورای پنجم طبق یک فراخوان هستیم. در شورای پنجم نیز شاخص هایی تدوین و فراخوانی اعلام شد و نتیجه نهایی آن شهرداری مسیح اله معصومی بود.
حال در همان غالب فراخوانی اعلام شده که شاخص هایی تعریف شده که با بررسی آن شاخص ها صرفا به رویکردهای کلان و کلی می رسیم و اطلاعاتی از جزئیات نیست. با این حال نام سه نفر طی ماه اخیر بیشتر به گوش رسیده است. سعید رفیعی، عباس راشاد و احمد پیری که گفته می شد تیم حداکثری شورا در تلاش برای فراهم کردن زمینه برای شهرداری عباس راشاد است.
هرچند فعلا نمی توان فضاوت مشخص و درستی در این خصوص داشت اما یکی از اعضای منتخب دوره ششم شورا به یکی از رسانه های زنجان در خصوص حضور افراد مختلف جهت شهرداری خبر داده بود و گفته بود از اعضای فعلی شورا کسی در این لیست نیست. با مصداق قرار دادن این سخن می توان گفت عباس راشاد در بین افراد جهت شهردار شدن نیست. هرچند باید تا روز آخر صبر کرد.
سعید رفیعی قبلا نیز برای تصدی شهرداری زنجان مطرح بوده است اما تاکنون احمد پیری که مدیرعامل شرکت جهاد نصر است، برای این پست مطرح نبوده است. افراد دیگری نیز طی روزهای اخیر مطرح شده اند. محسن افشارچی، علیرضا فیروزفر، مجید خشنود و علیرضا مقدم از جمله آن ها هستند.
محسن افشارچی در دولت محمود احمدی نژاد رئیس دانشگاه زنجان بوده و در انتخابات ریاست جمهوری نیز مسئول هماهنگی ستادهای ابراهیم رئیسی در زنجان بود. علیرضا فیروز فر نیز هم اکنون رئیس دانشگاه آزاد زنجان است. مجید خوشنود از مدیران حوزه جهاد کشاورزی و مقدم نیز در بنیاد مسکن فعالیت دارد.
برخی تحرکات رسانه ای و گزارش منابع آگاه نشان می دهد تلاش برای شهردار کردن عباس راشاد با قوت ادامه دارد و شانس وی را بیشتر می دانند. موضوع مهم اینکه در بین این افراد نام هیچ فرد مستقل غیرسیاسی که نخبه حوزه معماری-شهرسازی و مدیریتی باشد دیده نمی شود. رویکردهای فعلی از ابتدا تاکنون تیم سازی هایی بوده که با نام یک طیف سیاسی جهت کادرسازی های گروهی انجام شده است.
باید دید تا روز آخر شورای ششم کلید ساختمان آزادی را به چه کسی خواهد داد…