تعداد جواز تاسیس صادر شده در سال ۱۴۰۰ برای کشور ۳۹ هزار و ۶۶۱ مورد بوده است. این میزان در سال ۱۳۹۹ به تعداد ۴۱ هزار و ۳۱۷ مورد بوده که کاهش ۴ درصدی داشته است. پروانه بهره برداری نیز در سال ۱۴۰۰ به تعداد ۷ هزار و ۶۴۸ مورد بوده که در سال ۱۳۹۹ به میزان ۷ هزار و ۵۶۳ مورد بود که ۱.۱ درصد رشد داشته است.
به گزارش همدلیزنجان؛ در استان زنجان طی سال ۹۹ یک هزار و ۴۹۸ مورد جواز تاسیس صنعتی صادر شده که این میزان در سال ۱۴۰۰ به میزان یک هزار و ۲۶۸ مورد بوده است. تعداد جوازهای صنعتی تاسیس صادر در استان زنجان کاهش ۱۵.۴ درصدی را تجربه کرده است.
سرمایه مجوزها کاهش ۱۰.۵ درصدی داشته و اشتغال پیش بینی شده در آن نیز کاهش ۱۸.۸ درصدی دارد. در سال ۱۴۰۰ تعداد ۳۹ هزار و ۲۸۹ فقره جواز تاسیس با پیش بینی سرمایه ۱۱۵۶۸.۴ هزار میلیارد ریال و پیش بینی اشتغال ۹۳۶.۱ هزار نفر توسط استان ها صادر شده است. مقایسه ارقام فوق با مدت مشابه سال قبل نشان دهنده کاهش ۴.۱ درصدی در تعداد و افزایش ۷۲.۱ درصدی در سرمایه گذاری و ۳.۱ درصدی در اشتغال است.
بیشترین تعداد جواز تاسیس در استان های بزد، خراسان رضوی و آذربایجان شرقی به ترتیب ۲۸۶۰، ۲۷۶۱ و ۲۶۹۶ فقره صادر شده است. در استان زنجان ۲ هزار و ۲۱ طرح در دست اجرا وجود دارد که اشتغال مجوز آن ها ۸۷ هزار و ۲۶۸ نفر است.
در استان زنجان طی سال ۱۳۹۹ به تعداد ۱۵۴ فقره پروانه بهره برداری صادر شده که این میزان در سال ۱۴۰۰ به ۱۵۷ فقره رسیده است. رشد ۱.۹ درصدی در تعداد، رشد ۳۶ درصدی در اشتغال و کاهش ۶ درصدی در سرمایه محقق شده است.
بیشترین تعداد پروانه های بهره برداری صادر در بین استان های کشور مربوط به اصفهان، تهران به ترتیب با ۶۳۱ و ۵۸۱ فقره و کم ترین با ۳۸ فقره به جنوب کرمان تعلق دارد.
بالاترین میزان سرمایه گذاری مندرج در پروانه های بهره برداری صادر استان ها متعلق به اصفهان با حدود ۲۱۴.۸ هزار میلیارد ریال و با سهم ۱۰.۹ درصدی از کل کشور است. متوسط سرمایه گذاری برای ایجاد یک واحد در این دوره ۲۷۱.۷ میلیارد ریال بوده است. بالاترین اشتغال ایجاد شده مربوط به استان های البرز، اشفهان به ترتیب با ۱۵۱۷۳ و ۱۴۰۳۶ نفر است.