یازدهمین جلسه کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی زنجان با حضور اعضا و فعالان اقتصادی در محل اتاق بازرگانی زنجان برگزار شد.
به گزارش همدلیزنجان؛ در این جلسه مدیران واحدهای تولیدی استان دغدغه های خود را در خصوص قانون سخت و زیان آور و عناوین شغلی این بخش ارائه کردند. ایرج افشارنیا، رییس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی نیز با تاکید بر اینکه ضروری است عناوین مشاغل سخت و زیانآور بهروز رسانی شود، گفت: نتیجه جلسه باید به جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی ارایه شود.
وی به چالشهای ناشی از ناترازی انرژی در صنایع استان اشاره کرد و افزود: ۷۰ درصد صادرات استان از آن صنایع انرژیبر هستند و با توجه به ناترازی انرژی در تابستان، انتظار جبران بعد از مهر ماه وجود داشت که محقق نشده است.
در ادامه این جلسه علیرضا جواهری، از شرکت کالسیمین با بیان اینکه گویا مسایل داخلی دستگاههای اجرایی بر گردن کارفرما گذاشته میشود، یادآور شد: مشکلات کالسیمین در مورد عناوین شغلی حل شده، ولی در مورد دیگر شرکتهای زیرمجموعه مشکلات پابرجاست.
وی با بیان اینکه عناوین شغلی بر اساس لیست، احکام و بازرسیها تعیین تکلیف میشود، ادامه داد: این شرکت ۳ هزار کارگر زیرمجموعه دارد که با پرداختهای ۴ درصدی که در واقع ۸ درصد است مشکلاتی روی خواهد داد، چرا که در بررسیها اغلب حق را به کارگر میدهند.
جواهری با تاکید بر اینکه تعهدات بهروز است و علاوه بر حقوق و مزایا، بیمه و مالیات هم باید پرداخته شود، افزود: باید درآمدی هم وجود داشته باشد که پرداخت انجام شود. از ۱۸ شرکت فعال در صنعت سرب و روی، ۱۲ شرکت در استان زنجان فعال است.
همچنین بیات، نماینده شرکت سیم و کابل ابهر در این جلسه با بیان اینکه طرح اصلاح عناوین شغلی را برای خواباندن صنعت خوب است، ادامه داد: این مشکلات از سال ۴۰۳ بروز کرده که با اجرای آن تجربیات به نسلهای جدید منتقل نمیشود، چون تجربههای زیادی از شرکت خارج میشود.
بیات به تحریککنندگی طرح مدنظر اشاره کرد و گفت: در اجرای این طرح مدارکی ارایه نمیشود چون مدارک چند دهه پیش موجود نیست و تصور میکنند مدارک ارایهشده درست نیست.
قوانین کار، موجب آوارگی کارگر و کارفرما میشود
همچنین هدایتی، از شرکت آنا کیمیا منگنز هم با تشریح مشکلات قوانین کار ایران گفت: این مشکلات کارگر و کارفرما را آواره اداره کار میکند که عایدی چندانی هم ندارد.
جعفری، انجمن صنایع سرب و روی ایران هم در این جلسه با تاکید بر اینکه قوانین خوبی وجود دارد که در عمل درست اجرا نمیشود، ادامه داد: به نظر دیگر کسی وقت و حوصله بررسی را ندارد در حالیکه اگر به خودمان زحمت بدهیم، مسایل بسیاری حل خواهد شد.
کردلو نماینده شرکت سیمان زنجان هم در این جلسه بر لزوم انجام درست کار در سطح کارشناسی تاکید کرد و گفت: در این رابطه باید برگههای کارشناسی دستگاههای اجرایی از جمله شبکه بهداشت به برگههای اصلاح عناوین شغلی الصاق شود.
همچنین عبدالحسینی، نماینده اتاق در هیئت تشخیص و امیر رضا معظمی هم از دفتر اتاق هماهنگی امور اقتصادی در این جلسه نقطه نظرات خود را اعلام کردند که بر زماندار بودن قانون سخت و زیانآور بودن مشاغل بود که باید در این مدت محیطها برای کارگران ایمنسازی میشدند چرا که اصل سلامت کارگر و کارفرما است.
معظمی بر بهروز رسانی عناوین مشاغل سخت و زیانآور تاکید کرد و گفت: انجام این کار موجب رفع دغدغه کارگر و کارفرما خواهد شد.
وی بر لزوم جدی گرفته شدن دورههای آموزشی ایمنیبخشی و آگاهی از خطرات تاکید کرد.
از دیگر مسئله مطرح شده در این جلسه این بود که شرکتهای بزرگ از جمله ایران ترانسفو از موافقان طرح اصلاح عناوین شغلی است چرا که مدیران این شرکتها به دنبال ارایه گزارش کار هستند تا آمار جذب بالا برود. محکومیت حتمی کارفرما در کمیتههای بررسی مربوط به شکایتهای کارگری دیگر مشکل مطرح شده در این جلسه بود.
اجرای سختگیرانه قانون در زنجان نسبت به دیگر استانها و تبدیل شدن مشکلات به ابر بحران هم دیگر مسئله مطرح شده در این جلسه بود.
۵۳ درصد از مستمری بگیران و بازنشستگان تامین اجتماعی مشمول قانون سخت و زیانآور هستند
عزیزخانی، مدیر کل تامین اجتماعی استان زنجان در این جلسه، با بیان اینکه ۵۳ درصد از مستمری بگیران و بازنشستگان تامین اجتماعی مشمول قانون سخت و زیانآور هستند، اظهار کرد: در برخی از موارد سن بازنشستگی مشمول این قانون به ۳۸ سال هم میرسد.
مدیر کل تامین اجتماعی استان زنجان با تاکید بر اینکه برخی از قوانین با رویکرد حمایتی و جلو برنده تصویب و در حال حاضر به ابر معضل و بازدارنده تبدیل شده است، افزود: روح این قوانین حمایتی و جلو برنده است ولی باید متوجه بود که بازنشستگیهای در سنین پایین در برخی از موارد آسیبهای اجتماعی به دنبال دارد که لازم است متولیان امور به آن وارد شوند.
وی با ابراز خرسندی از مسایل مطرحشده تاکید کرد: اما مسئله اینجاست که ما در حال بحث در فرعیات موضوع هستیم، چرا که ریشه کار در جای دیگر است و تاکنون هیچ حرکتی برای اصلاح و توقف روند انجام نشده است.
عزیزخانی به مقاومت موجود در مقابل اقدامات اصلاحی تامین اجتماعی اشاره و تصریح کرد: یادمان باشد تامین اجتماعی یک سبد ۵۴ درصدی از جامعه ایرانی را شامل میشود که معنی آن تامین آینده این درصد از جامعه به شمار میرود اگر با همین دسته فرمان حرکت کند پاسخگوی نیازهای آینده در پایینترین سطح هم نخواهد بود چرا که قوانین موجود با هیچ قاعده و قانون بیمهای سازگار نیست.
مدیرکل تامین اجتماعی استان زنجان با بیان اینکه معضلات موجود تبدیل به بحران شده و باید جدی گرفته شود، افزود: اگر این معضلات جدی گرفته نشود در آینده به بدترین بحران در سطح ملی تبدیل خواهد شد.
وی با بیان اینکه تامین اجتماعی تبدیل به سخاوتمندترین سازمان و صندوق شده است، افزود: اقدامات انجام شده در چند سال اخیر از جمله بازنشستگیها در سنین پایین با هیچ قائده و قانون بیمهای سازگار نیست.
عزیزخانی افزود برخی از امتیازات ماموریتهای اجتماعی به سازمان تامین اجتماعی واگذار شده است به طوری که ماموریتهای اجتماعی بر وظیفه اصلی این سازمان غالب شده است و ادامه داد: استان زنجان در بسیاری از امور پیشرو است.
مدیرکل تامین اجتماعی استان زنجان با بیان اینکه موضوع اصلاح عناوین شغلی یک بحث ملی است، ادامه داد: طبق رای دیوان عدالت اداری اداره کار و همچنین تامین اجتماعی با رویکرد تعاملی به این موضوع وارد شده و در حال بررسی مسایل و حل آن تا حد توان هستند.
وی از تقسیط ۸۳۳ مورد بدهی واحدهای تولیدی به تامین اجتماعی با رویکرد تعامل خبر داد و گفت: ۱۴۶ میلیارد تومان وام بلاعوض هم به واحدهای تولیدی اعطا شده است که جای افتخار دارد چرا که وظیفه ما کمک است.
عزیرخانی با تاکید بر اینکه اعتراضات و مسایل مطرح شده در مورد عناوین شغلی به مرکز منتقل و در این مورد قوانین رعایت شده و هیچ کوتاهی هم روی نداده است، ادامه داد: به عنوان عضو هیئت تجدید نظر به شما میگویم که تضمینی برای درستی هیچ وجود ندارد، ولی هیچ یک از اعضا به عمد خطایی را مرتکب نمیشوند چرا که موضوع حقالناس است.
مدیرکل تامین اجتماعی استان زنجان ۹۰ درصد از مشکلات تامین اجتماعی را مربوط به مسایل قانونگذاری و درخواست دولت دانست و ادامه داد: واقعیت این است که روند امور قابل پیشبینی نیست و تامین اجتماعی با کولهباری از تعهدات طرف است و در حال حاضر به جایی رسیدهایم که دیگر قوانین بیمهای حاکم نیست که بسیار خطرناک است.