۷ اختراع در دانشگاه علوم پزشکی زنجان/ رشد شتابان در تولید علم دنیا

 معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان از کسب رتبه نهم تولید علم در کشور توسط این دانشگاه خبر داد و گفت:دانشگاه علوم پزشکی زنجان هفت اختراع بین المللی داشته است.

به گزارش همدلی زنجان؛ علیرضا شغلی ظهر روز یکشنبه در نشست خبری اعضای هیئت رئیسه دانشگاه با خبرنگاران، با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان ۲ هزار و ۷۵ مقاله بین المللی به زبان انگلیسی منتشر کرده است، اظهار کرد: در سال گذشته رشد شتابانی در تولید علم به ثبت رساندیم و رکورد ۳۱۴ مقاله بین المللی را به خود اختصاص دادیم.

وی با اشاره به اینکه این مقالات بیش از ۱۶ هزار و ۵۰۰ استناد در سطح دنیا داشته است، افزود: یکی از معیارهای مهم در تولید علم، چاپ مقالات تولیدی در ۲۵ درصد مجلات برتر دنیا است که در سال گذشته رشد ۱۰۰ درصدی داشتیم.

 معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با بیان اینکه ۹۱ مقاله دانشگاه در ۲۵ درصد مجلات دنیا به چاپ رسیده است، یادآور شد: اعضای هیئت علمی دانشگاه در چهار سال اخیر ۵۰ درصد تولید مقالات بین المللی را عهده دار شدند و شاهد رشد شتابان در حضور پژوهش دانشگاه هستیم.

 

موردی از بیماری کرونا در استان گزارش نشده است

پرویز قزلباش، رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان در این جلسه از اقدامات پیشگیران و مراقبتی در مقابل ویروس کرونا در سطح استان خبر داد گفت: تاکنون موردی از این بیماری در استان گزارش نشده و در سطح کشور نیز اینگونه بوده است. در استان زنجان ۱۵۰ نیروی کار از کشور چین وجود دارد.

وی به تشریح دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه سلامت و آموزش پزشکی و توانمندی‌ها، ظرفیت‌ها و برنامه‌های آتی دانشگاه پرداخت و گفت: امروز بیش از ۴۶ هزار خدمت در حوزه های مختلف در مجموعه دانشگاه  عرضه می‌شود و در دولت تدبیر و امید نیز زیر ساخت‌های بهداشتی بازسازی و یا ساخته شده است  و با اجرای طرح تحول سلامت زیر ساخت‌های بیمارستانی نیر ارتقا یافته است.

 رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان با بیان اینکه وقتی انقلاب  اتفاق می افتد، بویژه انقلاب مردمی، رویکردی مردمی نیز پیدا می کند،  افزود: انقلاب اسلامی ایران هم با ثبات حاکمیت در کشور ماهیت و رویکردی مردمی در ابعاد مختلف پیدا کرده است.

وی افزود: سال‌های بعد از انقلاب اسلامی ایران در حوزه سلامت، مردم محوری و توجه به نیازهای مردم و نیز انتظار از حوزه سلامت تحولات جدی صورت گرفته و  عدالت محوری و مردمی بودن و سلامت محوری بیشتر پرداخته شده است.

 قزلباش خاطر نشان کرد: بیش از ۴۰ سال از گذشت انقلاب اسلامی هم اکنون  در حوزه سلامت  در نقطه رفیع تری نسبت به گذشته قرار داریم  و علیرغم چالش‌های بوجود آمده در کشور،  حوزه سلامت با تغییر رویکرد با توجه به توانمندی های داخلی در حیطه های مختلف و دسترسی مردم به خدمات اولیه بهداشتی و مراقبتهای اولیه و فراهم شدن امکانات سخت افزاری و نرم افزاری این امکانات فراهم شده تا مردم در اقصی نقاط کشور به مراقبتهای بهداشتی دسترسی داشته باشند. این سیستم الگوی موفق در دنیا بود و شاهد پیشرفت هرچه بیشتر در این حوزه هستیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان ازدستاوردهای حوزه سلامت به تامین نیروی انسانی اشاره کرد و افزود:  با بنیانگذاری دانشکده های مختلف در حوزه سلامت هم اکنون امکان تربیت نیرو در رده ها و تخصص‌های مختلف در کشور فراهم شده است.

وی با بیان اینکه این سرمایه گذاری عظیمی است، تاکید کرد:  علاوه بر نیروی انسانی شرایطی فراهم می‌شود تا اساتید و پژوهشگران گردهم آیند تا محیطی فناورانه ایجاد شود و خروجی پژوهش هم رشد و پیشرفت کند و مناسب با این، فضاهای مناسب و بهینه  نیز فراهم خواهد شد و فضاهای درمانی نیز در ابعاد مختلف توسعه  خواهند یافت.

قزلباش به وضعیت دارویی در کشور اشاره کرد و گفت: در بحث دارو و تجهیزات نیز با استقرار نظام واحد داروئی در بعد از انقلاب حدود ۹۷ درصد  تولید دارو در کشور اتفاق می افتد و این شامل تجهیزات پزشکی نیز می شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان توسعه اورژانس پیش بیمارستانی را حلقه مکمل خدمات در حوزه سلامت نام برد و افزود: اورژانس‌های پیش بیمارستانی جاده ای و شهری رشد قابل توجهی داشته است. در استان زنجان نیز ۵۷ پایگاه داریم با ۱۰۰ آمبولانس و سعی شده متناسب با امکانات کشور توجه ویژه به این حوزه شود.

وی گفت: یکی دیگر از برنامه های دانشگاه افزایش شاخص‌های تخت در استان است که با کمک خیرین در  و با بهره برادری از پروژه بیمارستان ولیعصر و بیمارستان خدابنده و همینطور در شهرستانهای ابهر و خرمدره  این شاخص نیز در آینده ای نزدیک ارتقاء خواهد یافت.

 

حرکت به سمت دانشگاه های نسل سوم و چهارم

قائمی، معاون آموزشی دانشگاه  علوم پزشکی استان زنجان نیز در این جلسه برنامه های این حوزه را تشریح کرد و گفت: با اجرای طرح تحول سلامت در کشور در حوزه آموزش نیز این طرح اجرا می شود و در سال ۹۳مرحله چهارم ابلاغ شده و نقشه راه آموزش تعیین شده است این طرح ۱۱ بسته دارد که در حال اجراست.

وی حرکت به سمت دانشگاه های نسل سوم و چهارم را از اهداف آینده دانشگاه نام برد و افزود:  نسل سوم دانشگاههای کار آفرین است و بین المللی بودن و ماموریت گرا بودن یکی از مولفه های دانشگاههای نسل جدید است و ماموریت دانشگاه توسعه الگوی دانشهای بین رشته ای است.

 

توسعه شبکه سلامت به دورترین نقاط روستائی

 محمدرضا صائینی، معاون بهداشتی دانشگاه نیز با تاکید بر دستاورد های حوزه بهداشت دز زمینه توسعه شبکه سلامت به دورترین نقاط روستائی و ارائه خدمات بهداشتی دردورترین مناطق را در سطح ملی بی نظیر دانست که به عنوان الگوی کشورهای مختلف دنیا مطرح است.

وی افزایش امید به زندگی، پوشش واکسیناسیون، کاهش مر گ ومیر نوزادان و مادران و… نام برده و افزود: در حال حاضر پزشک خانواده روستاها با ۱۳۵ پزشک و تیم در مانی  انجام می‌شود و  تامین اقلام داروئی و ۱۰ پروژه دیگر نیزدر حوزه بهداشت در آینده ای نزدیک افتتاح خواهد شد.

این مقام مسئول تاکید کرد : با اقدامات انجام گرفته ۱۰۰ درصد گروه هدف در این استان واکسن دریافت کرده اند که این رقم قبل از انقلاب ۵۲ درصد بود این در حالی است که حتی در زمان جنگ تحمیلی نیز گسترش شبکه های بهداشت ودرمان نیز مورد غفلت قرا نگرفت.

وی اضافه کرد: با کارهای انجام گرفته پوشش ۱۰۰ درصدی شبکه های بهداشتی و درمانی در مناطق شهری و روستایی و حاشیه شهرها طی دولت تدبیر و امید به ویژه با اجرای طرح تحول نظام سلامت محقق شد.

این مسؤول با اشاره به شاخص های بهداشتی و درمانی استان زنجان گفت: شاخص امید به زندگی این استان قبل از انقلاب ۴۷ سال بود و هم اکنون امید به زندگی نوزادانی که سال گذشته متولد شده اند، ۷۹ سال است.

صائینی افزود: میزان مرگ و میر نوزاد در یکهزار تولد زنده از شاخص های توسعه یافتگی محسوب می شود، که در استان زنجان قبل از انقلاب این میزان ۱۱۰ در یکهزار تولد زنده و در زمان حاضر هفت نوزاد در یکهزار تولد زنده است.

 

ارتقا شاخص‌های درمانی در استان

علیرضا آرمانی کیان، معاون درمان دانشگاه نیز با اشاره به ارتقا شاخص‌های درمانی در استان، گفت: تلاش داریم علاوه بر ارتقا کمی در حوزه درمان ارتقا کیفی رانیز مدنظر داشته باشیم و استفاده از استاندارد های روز دنیا در بیمارستان‌ها و  ارتقا تخت‌های ویژه و دیالیز و نوسازی تخت‌ها، کاهش زمان رسیدن آمبولانس و … از جمله اقدامات معاونت در مان بر شمرد.

وی با بیان اینکه پیش از انقلاب فقط ۱۶۰ تخت در امر خدمات رسانی به گروه های هدف وجود داشت، افزود: با اقدامات انجام گرفته  این میزان به یک هزار و ۹۹۳ تخت در ۱۴ بیمارستان دانشگاهی و غیردانشگاهی سطح استان رسیده است.

معاون درمان دانشگاه افزود: در زمان حاضر ۱۰ بیمارستان بسیار مجهز و به روز در این استان خدمات رسانی می کنند و شاخص های درمانی نیز ارتقا یافته که از جمله آن می توان به اعمال جراحی پیچیده و وجود متخصصان مجرب اشاره کرد.

وی با اشاره به اینکه هم اکنون ۱۹۰ تخت ویژه در بیمارستان های این استان وجود دارد، یادآور شد: راه اندازی یک تخت ویژه با تجهیزات مربوطه بالای ۱.۵ میلیارد تومن هزینه دارد که با احتساب این رقم می توان گفت چه سرمایه گذاری هنگفتی در این بخش انجام گرفته است.

آرمانی کیان، نسبت تخت فعال به جمعیت در منطقه را ۱.۸ عنوان کرد و افزود: با کارهای انجام گرفته خوشبختانه به استانداردهای جهانی نزدیکتر شده ایم، در حالی که از سطح کشوری نیز بالاتر هستیم.

 

تولید دارو های مورد نیاز در کشور

جواد تاج کی معاون غذا و دارو دانشگاه نیز تولید دارو های مورد نیاز در کشور را از جمله دستاورد های مهم بعد از انقلاب بر شمرد و افزود در این  حوزه الکترونیکی کردن نسخ، ایجاد سامانه تی تک جهت کنترل کالاهای سلامت محور و اصالت محور و…انجام می شود.

گزارش خطا / تخلف

نوع تخلف یا مشکل را مشخص کنید *
Select an option
توضیحات *
Fill out this field

تبلیغ در همدلی
خبر بعدی
اوقات شرعی زنجان ۹۸ / دوشنبه چهاردهم بهمن ماه
خبر قبلی
راهکارهای پیشگیری از “کرونا”
مطالب مرتبط

ـ دیدگاه های ارسال شده، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
ـ پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
ـ پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

1 دیدگاه
بیشترین رأی
تازه‌ترین قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

ساغول علوم‌پزشکی

آخرین اخبار
پربحث ترین اخبار
یادداشت
فهرست