نصب ۶ ایستگاه شتاب نگار برخط در شهرستان‌های استان زنجان

مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان با اشاره به فاز اول نصب ۶ ایستگاه شتاب نگار برخط در شهرستان‌های زنجان، ابهر، آببر، سلطانیه، ماه نشان، ارمغان خانه در سال ۹۹ گفت: مرحله دوم توسعه شبکه شتاب نگاری استان زنجان ۵ محل جدید نیز انتخاب و دستگاه‌های شتابنگار برخط تا ۱۵ تیرماه نصب و راه اندازی خواهند شد.

به گزارش همدلی زنجان، مسعود بیات منش با بیان این مطلب، اظهار کرد: در مرحله دوم ایستگاه‌ شتابنگار برخط نسل چهار در شهر‌های قیدار، زرین آباد، چورزق، گیلوان، سلطان آباد نصب می‌شود.

وی شبکه‌های شتاب نگاری و لرزه‌نگاری را مهم‌ترین ابزار ثبت و مطالعه زمین‌لرزه‌ها دانست وگفت: در صورت داشتن یک شبکه متراکم از دستگاه‌های شتابنگار و لرزنگار در استان، در هنگام وقوع زمین لرزه، ابعاد حوادث زلزله و خسارات ناشی از آن سنجیده می‌شود و سرعت در انتقال اطلاعات مربوط به شتاب زلزله به مراکز مدیریت بحران، زمینه افزایش سرعت عمل مسئولان مدیریت بحران و گسیل نیرو‌های امدادی به مناطق زلزله‌زده را فراهم خواهد کرد.

بیان منش افزود: ۴۴ درصد از مساحت استان زنجان در پهنه با خطر بالای زلزله، ۴۸ درصد در پهنه با خطر متوسط زلزله و تنها ۸ درصد از مساحت استان در پهنه با خطر پایین زلزله قرار دارد.

بیات منش افزود: به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص استان زنجان که متاثر از حوادثی طبیعی، چون زلزله، لغزش و رانش زمین می‌باشد، از میان عوامل فوق، زلزله به دلیل شرایط ویژه و عدم امکان پیش بینی و شناخت دقیق آن از اهمیت زیادی برخوردار است.

وی گفت: لرزه خیزی و نحوه استقرار مراکز عمده جمعیتی استان شامل نقاط شهری و دهستان‌ها، بررسی لرزه خیزی و پهنه بندی استان از لحاظ خطر زلزله باید در دستور کار دستگاه نظارتی و اجرایی استان قرار گیرد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان، با اشاره به اینکه این استان یک‌هزار و ۲۰۰ هکتار بافت فرسوده دارد، گفت: از این میزان ۵۱۱ هکتار در شهر زنجان قرار دارد. سهم بافت فرسوده شهر زنجان نسبت به کل مساحت شهر ۸.۳ درصد، ابهر نیز ۸.۵ درصد، خرم دره نیز ۱۶.۳ درصد، شهر قیدار ۸.۸ درصداست.

وی گفت: اگر بافت فرسوده‌ای دچار فرسودگی جمعیتی شود، بسیار خطرناک‌تر از فرسودگی کالبدی است و جبران حیات این بافت‌ها با مشکل روبه‌رو خواهد شد. یکی از دغدغه‌های راه و شهرسازی استان، نوسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد است و مطالعات وسیعی برای بافت‌های فرسوده توسط این اداره انجام شده است.

بیات منش با اعلام اینکه استان زنجان در حال حاضر ۲۷ ایستگاه شتاب نگار زلزله دارد، افزود: در صورت عملیاتی شدن زیر ساخت ایستگاه‌ها، تا ۱۵ تیرماه تعداد ۳۸ ایستگاه شتابنگار زلزله، از مجموع  هزارو ۵۷۰ ایستگاه شتاب نگار در سطح کشور را به خود اختصاص خواهد داد.

گزارش خطا / تخلف

نوع تخلف یا مشکل را مشخص کنید *
Select an option
توضیحات *
Fill out this field

تبلیغ در همدلی
خبر بعدی
نخستین تصفیه خانۀ حذف فلزات سنگین در زنجان افتتاح شد
خبر قبلی
یک قدم مثبت با اماواگرهای بسیار
مطالب مرتبط

ـ دیدگاه های ارسال شده، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
ـ پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
ـ پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین اخبار
پربحث ترین اخبار
یادداشت
فهرست