گاز را بهینه مصرف کنیم

تقاضای جهانی انرژی طی دویست سال اخیر به دلیل نگرانی‌های زیست‌محیطی به سمت سوخت‌هایی با محتوای کربن کمتر متمایل شده است. طی این مدت انرژی مورد نیاز انسان از چوب (با محتوای کربن ۲۵/۱ نسبت به هیدروژن موجود در آن) به زغال‌سنگ سپس به نفت و در حال حاضر به گاز طبیعی (گاز متان با میزان کربن ۶۵٪) تغییر نموده و در این راستا سهم گاز طبیعی به عنوان سوخت در حال افزایش است.

در واقع گاز طبیعی در هر واحد انرژی حدود ۲۴ درصد نسبت به نفت خام و ۴۲ درصد نسبت به زغال‌سنگ گازهای آلاینده کمتری تولید می‌کند و این بیان‌گر آن است که می‌توان انرژی بیشتری مصرف و در مقایسه با نفت خام و زغال‌سنگ، آلاینده‌های کمتری تولید کرد.

مصرف گاز طبیعی در دهه ۱۹۹۰ در اروپا به شدت افزایش یافته، به طوری که در آلمان ۳۰ درصد، در ایتالیا ۵۰ درصد و در انگلیس ۱۰۰ درصد رشد داشته است و در مقابل تولید گاز آلاینده CO2، به همین نسبت کاهش یافته. هر چند انتشار CO2 و ذرات معلق در مقایسه با زغال‌سنگ و نفت قابل چشم‌پوشی است. لیکن مقادیر متنابهی از NOx انتشار می‌یابد که نیازمند بررسی و مطالعات بیشتر آثار و تبعات آن در محیط زیست می‌باشد.

۱. استفاده از پردههای ضخیم و بلند اتلاف حرارت از منزل شما را کاهش می دهد.۲. سعی کنید از شومینه استفاده نکنید. در صورت عدم استفاده از شومینه پوشاندن درب شومینه بسیار کمک کننده است. این کار اثر دودکشی شومینه را شدیداً مهار میکند.۳. استفاده از بخاریهای با بازده بالا، استاندارد، دارای برچسب انرژی با ردههای بالا را در دستور کار قرار دهید. ضمناً تمام نکات ایمنی را درباره بخاری رعایت کنید.۴. خروجی کانال های کولر را از داخل با پوششهای به حدکافی ضخیم بپوشانید.۵. در صورت استفاده از شوفاژ استفاده از شیر های ترموستاتیک استفاده کنید.۶. اصولاً نباید خانه را آنقدر گرم کنید که مجبور شوید پنجره ها را باز کنید.۷. در آشپزی سعی کنید که ظروف بزرگ را روی شعله های بزرگ و ظروف کوچک را روی شعله های کوچک بگذارید.۸. وقتی آب جوش میآید برای ادامهی جوش آن می توان شعله را تا حد زیادی کم کرد. زیرا بالا بودن شعله کمکی به ادامهی روند آشپزی یا پخت نمی کند.۹. درز همه ی پنجره ها را با درز گیر بپوشانید. البته توجه داشته باشید، در صورتی که از بخاری گازی استفاده می نمایید و یا پکیج شما از هوای داخل منزل استفاده می نماید و دودکش دو جداره ندارد، باید حتماً قسمتی از درز ها را برای تأمین هوای تازه باز بگذارید.۱۰. عادت کنید به جای استفاده از لباسهای تابستانی در منزل و بالا نگه داشتن دمای محیط، از لباسهای گرمتر استفاده نمائید و دما را بین ۱۸ تا ۲۲ درجه ی سانتی گراد نگه دارید.۱۱. در صورت پخت و پز و استفاده از اتو و دیگر لوازمی که به صورت عادی گرمازا هستند حرارت تولیدی از شوفاژ و بخاری را کاهش دهید، حرارت حرارت است، مستقل از منبع آن.

خبر بعدی
فیلم: گله قوچ و میش ارمنی در پناهگاه حیات وحش انگوران استان زنجان
خبر قبل
شیلاندر (چیلاندر) در قاب تصویر
فهرست