تولید زیتون در طارم، فراوری در مشهد؛ خوشحال باشیم یا ناراحت؟

در روزهای گذشته صدا و سیمای مرکز زنجان گزارشی را پخش کرد و در سایت خبری خود قرار داد با عنوان “برکت زیتون زنجان برای خراسانی ها” که ابتدا در آن از زیتون طارم زنجان تعریف و سپس از ساخت و فعالیت بزرگ ترین واحد فراوری زیتون کشور در مشهد گفته شد.

به گزارش همدلی زنجان؛ در این گزارش گفته می‌شود که در سال ۹۵ معضل زیتون طارم خام فروشی بود. آماری که از سال ۹۵ تغییرات مثبت یافت به طوری که هشت واحد فراوری زیتون در طارم فعالیت کرد اما این میزان کافی نبود. برای فراوری تمامی محصول زیتون طارم کارآفرینی مشهدی دست به کار می شود!

بیش از ۷۰ درصد تولید زیتون این واحد از طارم زنجان تامین می شود. به گفته مسئولان این واحد فراوری در مشهد بالغ بر ۲۵۰۰ تن زیتون در سال در این واحد فراوری می شود که ۱۵۰۰ تن آن از منطقه طارم زنجان دریافت می شود.

در ادامه این گزارش از کیفیت بالای زیتون طارم گفته می شود و سپس تاثیر این واحد در توسعه صادرات و بازگشت ایران به جایگاه برتر در صادرات این محصول که تمامی این موارد برای اقتصاد کشور حائز اهمیت است.

اما آنچه از ابعاد واقعی اقتصاد زنجان مغفول است، اینکه زنجانی ها همواره در سال های گذشته از بیلان کار مسئولان جهاد کشاورزی مبنی بر تولید بالای محصولات کشاورزی بیش از ۲.۵ برابر نیاز استان و رتبه اول و دوم و…. محصولات در کشور بسیار سخن شنیده ایم.

بارها گفته شده که سهم ارزش افزوده بخش کشاورزی در استان بالا بوده و این حوزه سهم اشتغال بالایی نیز نسبت به حوزه خدمات و صنعت دارد! این یعنی اقتصاد استان کشاورزی است و زنجان استانی کشاورزی است!

اما سوالی که مطرح است اینکه آیا با این شرایط ارزش افزوده اقتصاد زنجان از بخش کشاورزی برای اقتصاد استان به اندازه استفاده ای که از منابع خاکی، آبی و…استان صورت می گیرد، ایجاد شده است؟

این سوالات چالش های مهم اقتصاد استان زنجان است که غالبا پاسخ های “خیر” دارند. استان زنجان همواره استفاده حداکثری از منابع آبی و خاکی و… خود در حوزه کشاورزی کرده اما به دلیل سنتی بودن این بخش، عدم دانش و به روز بودن علمی کشاورزان، عدم ورود صنعت به این بخش و نبود صنایع تبدیلی نتوانسته ارزش افزوده اقتصادی لازم را داشته باشد.

حال این گزارش نمک بر زخم اقتصاد کشاورزی زنجان بود که مدیران و مسئولان اقتصادی استان زنجان توان جذب یک کارآفرین زنجانی و یا غیرزنجانی را به استان برای فراوری زیتون طارم را نداشتند! تا این واحدهای بزرگ در فاصله بیش از یک هزار کیلومتری زنجان ساخته شود و یک هزار و ۵۰۰ تن زیتون هر سال مسافتی بیش از یک هزار کیلومتر را طی کنند تا فراوری شوند!

بعد از توجیه فعالیت آن سخن بگوییم در حالی که قطب تولید زیتون در کشور دو منطقه طارم استان زنجان و قزوین هستند که ساخت این واحد در این استان ها می توانست توجیه اقتصادی بیشتری نیز داشته باشد!

اینکه در این گزارشی به این خبر آب و تاب دهیم و مسئولان استانی هم سکوت کنند و مدعی باشیم که همه چیز خوب است!

این گزارش تیتر قابل تاملی داشت، اینکه برکت زیتون زنجانی ها برای خراسانی ها” که هم اکنون در این واحد ۱۲۰۰ شغل در این واحد ایجاد شده است.

فردا آقای نماینده مجلس مدعی می شود که به اقتصاد کشاورزی طارم توجهی نشده و فلان مدیر افتخار خواهد کرد که نیمی از زیتون طارم کشور در استان زنجان تولید می شود! اما نخواهد گفت که بکارگیری این میزان منابع برای تولید این حجم از زیتون به چه اندازه اشتغالزایی داشته و به چه اندازه ارزش افزوده اقتصادی…! و این غصه همچنان ادامه دارد…

 

 

 

 

 

 

گزارش خطا / تخلف

نوع تخلف یا مشکل را مشخص کنید *
Select an option
توضیحات *
Fill out this field

تبلیغ در همدلی
خبر بعدی
تردد در مسیرهای کوهستانی زنجان با زنجیرچرخ امکان‌پذیر است
خبر قبلی
اوقات شرعی زنجان/ شنبه ۲۸ دی ماه سال ۱۳۹۸
مطالب مرتبط

ـ دیدگاه های ارسال شده، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
ـ پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
ـ پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین اخبار
پربحث ترین اخبار
یادداشت
فهرست