1. یادداشتها
  2. یادداشت
  3. هدررفت آب در زنجان نزدیک به حجم آب ذخیره سد تهم است!

کد خبر: 26923

هدررفت آب در زنجان نزدیک به حجم آب ذخیره سد تهم است!

زینب زمانی

زینب زمانی- همدلی زنجان؛ صیانت و مدیریت منابع در هر کشوری باتوجه به اهمیت راهبردی آن ها، مورد تاکید و توجه جدی بوده و برای برنامه ریزی صورت می گیرد. حتی در کشورهایی که دارای منابع غنی هستند با دقت و وسواس زیادی نسبت به استفاده از منابع مختلف برای مصرف برنامه ریزی می شود.

متاسفانه زنجان هرچند استانی غنی نسبت به ذخایر و منابع مختلف است اما مدیریت از منابع در بخش های مختلف به خوبی صورت نگرفته است. یکی از بخش های مهم منابع در کشور و استان زنجان منابع انرژی و به ویژه آب است. به گفته مسئولان آب و فاضلاب استن زنجان هدررفت آب در بخش روستایی استان ۴۳ درصد! و در بخش شهری ۲۳ درصد است.

سد تهم به عنوان مهم ترین سد تامین آب شرب شهر زنجان با کاهش ۵۹ درصدی مواجه بوده و از حجم ذخیره سد تهم که به میزان ۸۴ میلیون متر مکعب است هم اکنون ۲۷ میلیون متر مکعب آب در پشت سد ذخیره شده و به عبارتی ۳۳ درصد سد، پر آب است. تنها منبع تأمین آب شرب زنجان از این سد و چند چاه اطراف زنجان است و متاسفانه عمده اتکای مصارف آب شرب در زنجان از منابع آب های زیرزمینی است.

در بخش هایی از شهر زنجان شاهد بالاآمدگی آب های زیرسطحی هستیم! در آبیاری فضای سبز شاهد هدررفت آب به صورت مشهود در معابر شهر هستیم! در دشت ابهر با استقرار صنایع فولادی بزرگ شاهد کاهش شدید آب های زیرزمینی (سالانه یک متر) هستیم که از هم اکنون آژیر خطر تامین آب برای صنعت این شهرستان و فرونشست زمین جدی است!

هدررفت واقعی به حجمی از آب گفته می‌شود که به صورت واقعی (فیزیکی) از شبکه‌های توزیع هدر می‌رود و شامل نشت از شبکه‌های توزیع، نشت از خطوط انتقال، نشت و سرریز مخازن و نشت از انشعابات مشترکان است.

وزیر نیرو اخیر در اظهاراتی گفته که میانگین هدر رفت آب در کشورمان ۲۰ درصد است که این میزان در برخی مناطق به ۵۰ درصد نیز می رسد. گفته می شود هدررفت آب در زنجان بیش از ۲۰ میلیون مترمکعب است! با آب ذخیره فعلی سد تهم مقایسه کنیم که حدودا ۲۷ میلیون مترمکعب است! نکته قابل تامل اینکه از این میزان تنها ۱۵ میلیون مترمکعب قابل استفاده در شرب است!

به گفته سال ۱۴۰۰ میزان مجموع آب استحصال شده در استان زنجان ۱۱۴ میلیون مترمکعب بوده و در شهر زنجان نیز این میزان ۴۰ میلیون مترمکعب بوده است. متوسط برداشت آب از سد تهم برای آب شرب شهر زنجان ۱۷ تا ۱۸ میلیون مترمکعب است.

مابقی نیاز مصرفی آب شرب شهرزنجان از آب های زیرزمینی تامین می شود. هم اکنون برای تامین آب مورد نیاز از آب های زیرزمینی حفر ۱۰ حلقه چاه در دستور کار قرار دارد که دو مورد آن را انجام داده ایم و وارد مدار شده اند. به ترتیب حلقه های دیگر نیز وارد مدار خواهند شد.

 

گزارش خطا / تخلف

نوع تخلف یا مشکل را مشخص کنید *
Select an option
توضیحات *
Fill out this field

تبلیغ در همدلی
خبر بعدی
هشدار هواشناسی؛ آسمان زنجان غبار آلود می‌شود
خبر قبلی
فرمانده جدید انتظامی استان زنجان معارفه شد
مطالب مرتبط

ـ دیدگاه های ارسال شده، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
ـ پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
ـ پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین اخبار
پربحث ترین اخبار
یادداشت
فهرست