1. اخبار استان
  2. ۶۰ میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی در استان

کد خبر: 34006

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان خبر داد:

۶۰ میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی در استان

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با اشاره به روند جذب سرمایه‌گذار در استان زنجان گفت: جذب سرمایه‌گذار با نگاه تکمیل زنجیره تولید انجام می‌شود.

به گزارش همدلی‌زنجان؛ مجید گلشنی در نشست خبری با رسانه‌های استان زنجان با اشاره به اینکه دو سال است که در حوزه سرمایه‌گذاری سعی کردیم اهدافی را برای استان ترسیم کنیم اظهار کرد: سعی بر این بوده که بعد از مشخص شدن اهداف ذیل آن شاخص‌ها مشخص شده و پروژه محور حرکت کنیم.

وی با تاکید براینکه در دو سال اخیر پایان هر سال برای سال جدید برنامه‌ریزی شده است عنوان کرد: برای تحقق برنامه‌‌ها سه محور اصلی در نظر گرفته شد که عدالت اقتصادی و توسعه توازن اقتصادی یکی از این محورها بود.

این مقام مسئول با بیان اینکه به طول مثال استان زنجان جزو استان‌هایی است که کمترین نرخ بیکاری را دارد عنوان کرد: به توزیع و توان اشتغال زنجان توجه نشده در حالی که در شرق زنجان نیاز به نیروی کار وجود دارد این در حالی است که در غرب زنجان مشکل بیکاری داریم.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان با بیان اینکه موضوع دوم توسعه صنایعی که مصرف انرژی و آب پایین و با رویکرد تکنولوژی محور هستند در دستور کار قرار گرفته است ادامه داد: رویکرد سوم نیز ایجاد زنجیره تامین و تولید بوده که همواره این موضوع از رویکردهای مهم استان مطرح است.

وی با بیان اینکه تشکیل زنجیره باعث کاهش هزینه‌های تولید می‌شود ادامه داد: جذب سرمایه‌گذاران با رویکرد تکمیل حلقه زنجیره تولید در استان انجام می‌شود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت زنجان گفت: امسال برای بخش صنعت استان رشد ۱۰ درصدی هدفگذاری شده که تحقق آن نیازمند جذب دست کم ۱۴ همت سرمایه گذاری است.

وی افزود: سال گذشته با جذب ۱۹ همت سرمایه گذاری، هدف گذاری ۱۰.۹ درصدی رشد بخش صنعتی استان محقق شد.

این مقام مسئول با بیان اینکه توسعه و توازن اقتصادی در سطح استان، گسترش صنایع کم آب بر، توسعه صنایع مادر و ایجاد زنجیره تامین و تولید از اولویت های توسعه صنعتی در زنجان است، اظهار داشت: جذب سرمایه گذاری ها با در نظر گرفتن این اولویت ها دنبال می شود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت زنجان از جذب ۶۰ میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی در استان در سال گذشته خبر داد و گفت: علاوه بر دغدغه افزایش سرمایه گذاری، تنوع در سرمایه گذاری ها نیز برای ما مهم است و این موضوع هم مورد توجه قرار داد.

وی به تنوع بخشی در صادرات استان اشاره کرد و افزود: سال گذشته ۲۳ قلم کالا به محصولات صادراتی استان اضافه و ۱۳ مقصد جدید نیز به مقاصد صادراتی محصولات استان افزوده شد.

این مقام مسئول به چالش های حوزه معدن در استان اشاره کرد و گفت: ۲ سال گذشته از ۴۰۹ معدن ثبت شده در استان ۱۰۹ مورد از آنها فعال بود که در زمان حاضر تعداد معادن فعال به ۲۰۲ مورد رسیده است.

وی با بیان اینکه اکتشاف در بخش معدن استان مغفول مانده بود، اظهار داشت: برای ۱۱ پهنه بزرگ شناسایی شده در استان پروانه اکتشاف صادر و تلاش کردیم از حضور شرکت های بزرگ در استان بهره بگیریم.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت زنجان همچنین از رشد ۲۷۰ درصدی وصول حقوق دولتی معادن خصوصی در این استان خبر داد.  در بحث صنعت و معدن بحث کنشگری را انتخاب کردیم و تلاش داریم عدالت اقتصادی با توسعه متوازن عادلانه اتفاق بیفتد.

وی ضمن با اهمیت خواندن توازن اشتغال تصریح کرد: به دلیل نبود کار کارشناسی در شرق زنجان نیاز به نیروی کار و در غرب نیروی بیکار داریم که باید ساماندهی شود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان توسعه صنایع با مصرف انرژی و آب کمتر و توسعه صنایع مادر را از اولویت‌های بخش صنعت دانست و گفت: تکمیل زنجیره تأمین و تولید مثلاً در صنعت نساجی زنجیره از دیگر برنامه‌ها است و این رویکرد هزینه‌های تولید را پایین می‌آورد.

وی با اشاره به اینکه سرمایه‌گذار هم به خاطر کاهش هزینه‌های تولید رغبت بیشتری پیدا می‌کند، خاطرنشان کرد: برای جذب سرمایه‌گذار به دنبال پر کردن حلقه‌های مفقوده هستیم تا کاستی‌ها را جبران کنیم.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با تاکید بر لزوم توسعه سرمایه‌گذاری موجود و جذب سرمایه‌گذاران خارجی یادآور شد: اخیراً جذب ۶۰ میلیون دلاری سرمایه‌گذاری خارجی در حوزه‌هایی از جمله ماشین‌آلات راهداری و کاتد مس انجام شده است.

وی ادامه داد: همچنین برنامه داریم که سرمایه‌گذاران را متنوع کنیم؛ چراکه سرمایه‌گذار جدید دوباره با خود سرمایه گذار می‌آورد و شاهد تنوع تولید خواهیم بود.

۴۶۰ معدن در استان زنجان وجود دارد

گلشنی با اشاره به اینکه در حوزه معدن چالش‌های متعددی داشتیم، اظهار کرد: حدود ۴۶۰ معدن در استان وجود دارد که ۱۰۹ مورد از این تعداد فعال بود و ۸۵ مورد از این موارد سلب صلاحیت شدند و طبق ضوابط، معدنی باید فعال شود که امتیاز بهره‌برداری به نام شخص حقیقی یا حقوقی باشد.

وی با بیان اینکه بین استخراج اسمی و استخراج واقعی نیز تفاوت زیادی بود، ابراز کرد: برخی از معادن فعال نیز بی‌ضابطه استخراج می‌کردند و اکتشاف هم رها شده بود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با اشاره به اینکه ۹۵ درصد حقوق دولتی معادن استان مربوط به معدن انگوران است، یادآور شد: حقوق دولتی معادن خصوصی از سال‌های ۹۶ و ۹۷ بلاتکلیف مانده و بسیار ناچیز بود اما با پیگیری‌های انجام شده وصول حقوق دولتی معادن خصوصی ۲۷۰ رشد یافت.

وی ادامه داد: ضمانت‌نامه‌های بانکی نیز به روز نشده بود و مبلغ سال‌های گذشته را پرداخت می‌کردند که در حال حاضر ۱۵۰ را شناسایی و ضمانت‌نامه حدود ۱۲۰ معدن را به روز کردیم.

گلشنی تعداد معادن فعال فعلی را ۲۰۲ مورد برشمرد و گفت: پهنه‌های مهم بعد از ۱۱ سال به نتیجه رسید و توانستیم برای ۱۱ نقطه مستعد در پهنه‌های اکتشافی طارم و سلطانیه پروانه اکتشاف صادر کنیم که چند مورد هم نیاز به تعیین تکلیف دارد و یکی از معادن مهم تهیه طرح اکتشافی معدن طلا است.

وی با بیان اینکه معدن یا باید فعال و یا در اختیار دولت باشد یا به مزایده برود، عنوان کرد: در اواخر سال ۴۰۱ هشت مزایده عمومی و سه مزایده اختصاصی برگزار شد و بالغ بر ۴۰ معدن برای ابطال به شورای عالی معادن ارسال شده است.

گزارش خطا / تخلف

نوع تخلف یا مشکل را مشخص کنید *
Select an option
توضیحات *
Fill out this field

تبلیغ در همدلی
خبر بعدی
عمده واگذاری واحدهای نهضت ملی مسکن استان زنجان در یک سال آتی خواهد بود
خبر قبلی
زنجان در احیای واحدهای تولیدی تحت تملک بانک‌ها جزو استان‌های برتر است
مطالب مرتبط

ـ دیدگاه های ارسال شده، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
ـ پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
ـ پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین اخبار
پربحث ترین اخبار
یادداشت
فهرست