اقدامات انجام شده طرح تکاپو در استان زنجان ارائه شود
ضرورت بررسی اعزام نیروی کار استان زنجان به خارج از کشور
استاندار زنجان از مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی درخواست کرد با توجه به اهمیت برنامههای توسعهای اشتغال در استان، اقدامات انجام شده در خصوص طرح تکاپو را ارائه کند و برای اعزام نیروی کار به خارج از کشور نیز مطابق با نیاز کشورهای منطقه، برنامهریزی لازم را انجام دهد.
به گزارش همدلیزنجان؛ اسداله درویش امیری در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان، با بیان اینکه زمان گزارش گیری از اقدامات انجام شده در حوزه اقتصاد مقاومتی فرا رسیده است، اظهار کرد: به همین منظور، ضروری است تا دستگاههای مختلف اجرایی استان، عملکرد ۶ ماهه ابتدایی سالجاری را تدوین و ارائه کنند.
وی به زمان بررسی لایحه بودجه سال ۹۷ اشاره کرد و افزود: با توجه به فرارسیدن زمان بررسی کلیات لایحه بودجه سال آتی در دولت، مدیران دستگاه های اجرایی استان نسبت به رایزنی با مرکز برای استفاده از اعتبارات ملی اقدام کنند؛ چرا که ملاک ارزیابی عملکرد مدیران با توجه به میزان جذب و استفاده از اعتبارات ملی خواهد بود.
استاندار زنجان با بیان اینکه سال گذشته، حاشیه های زیادی در خصوص میزان افزایش درآمدهای استانی ایجاد شد، تاکید کرد: با توجه به شرایط سال گذشته و آغاز بررسی لایحه بودجه سال آتی، درخواست استفاده از ظرفیت نمایندگان مجلس شده که مدیران استان نیز باید با توجه به اهمیت شرایط فعلی، اقدامات لازم را انجام دهند.
وی در خصوص پروژه های مهم استان که جزء پروژههای ملی محسوب میشوند، گفت: اکثر پروژههای مهم استان، ملی بوده و به منظور اجرای آنها، از ردیف های اعتباری بخش ملی استفاده می شود که عمده آنها در حوزه آب، سدسازی و راهسازی هستند و به همین دلیل باید مدیران، رایزنی لازم برای تامین اعتبارات مورد نیاز آنها را برای گنجاندن ردیف اعتباری در لایجه بودجه سال آتی انجام دهند.
درویش امیری با بیان اینکه دولت به دنبال واگذاری امور دولتی به بخش خصوصی است، افزود: باید با واگذاری برخی از مسئولیت های دولتی به بخش خصوصی، موجبات چابکی بدنه اداری کشور و بهبود انجام امور برای ارائه خدمات به مردم را فراهم کرد.
استاندار زنجان بر ضرورت واگذاری پروژه های عمرانی نیمه تمام دستگاه های اجرایی به بخش خصوصی تاکید کرد و ادامه داد: در خصوص واگذاری پروژه های عمرانی به بخش خصوصی، توفیقات مناسبی در استان حاصل نشده و عمده دلیل آن نیز عدم توجیه اقتصادی آن برای بخش خصوصی است.
وی از مسئولان استانی خواست وضعیت پروژه های ملی و استانی را تدوین و ارائه کنند و تاکید کرد: با توجه به گزارش ارائه شده در خصوص وجود ۴ هزار تعاونی در استان که یک هزار و ۱۰۰ مورد آنها فعال است، مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی، آسیب شناسی لازم در خصوص دلایل راکد بودن ۲ هزار و ۹۰۰ تعاونی را انجام داده و طی گزارشی ارائه کند.
درویش امیری با بیان اینکه برخی از دستگاه های استان با تسهیلات تکلیفی مواجه هستند، افزود: ضروری است شورای هماهنگی بانکهای عامل استان با توجه به اینکه اداراتی همچون اداره کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی، بهزیستی، بنیاد مسکن و کمیته امداد درگیر تسهیلات تکلیفی هستند، گزارشی در خصوص عملکرد پرداخت تسهیلات در این خصوص ارائه نماید.
استاندار زنجان به تعهدات ایجاد شده در کشور و استان برای ایجاد اشتغال اشاره کرد و گفت: برای تحقق این تعهدات، نیازمند سرمایه گذاری خارجی به میزان ۶۰ میلیارد دلار هستیم تا میزان اشتغال پیش بینی شده برای سالجاری کشور محقق شود.
وی به پیش بینی تخصیص ۱.۵ میلیارد دلار تسهیلات برای اشتغال و توسعه مناطق روستایی کشور اشاره کرد و یادآور شد: شورای نگهبان، این لایحه را مصوب و مجلس آن را به دولت ابلاغ کرده است و مراحل تنظیم آئین نامه اجرایی آن، در حال سپری شدن می باشد که بدین ترتیب، ۵۰ درصد این منابع در اختیار استان ها و ۵۰ درصد به صورت ملی خواهد بود و مسئولیت مدیران استانی برای جذب و به کارگیری مناسب آن، سنگین می شود.
درویش امیری به دیدارها و رایزنی خود با سفرای برخی کشورهای خارجی اشاره کرد و گفت: کشور کنیا، نیاز بالایی به خدمات فنی-مهندسی کشور ایران دارد که در استان باید از ظرفیت سازمان نظام مهندسی ساختمان جهت ایجاد دفاتر مهندسی در این کشور و صادرات خدمات فنی-مهندسی، استفاده لازم و بهینه صورت گیرد.