از روزهای ابتدایی سال ۹۷ بود که شیب افزایش قیمت مسکن در زنجان تند شد و روزهای پایانی سال به نقطه ای رسید که دیگر داشتن یک سرپناه برای جوانان زنجانی واقعا آرزویی دست نیافتنی باشد. البته جوانانی که دستشان در جیش خودشان است و مطابق با قوانین و دستورالعمل های کشور حقوق می گیرند.
به گزارش “همدلیزنجان”؛ ظاهرا قرار نیست در این کشور مشکلات ساختاری اقتصاد توسط دولت ها کاهش یابد و دولتی حاضر به هزینه از خود جهت اصلاحات ساختاری و اقدامات مناسب اقتصادی مطابق با علم اقتصاد نیست. در کشورمان هنوز راهبرد و خط مشی اقتصادی مشخصی برای اداره کشور وجود ندارد و هر دولتی ساز خودش را برای اقتصاد می نوازد.
در این شرایط که حجم نقدینگی به دلیل اقتصاد نفتی و سیاست های اشتباه اقتصادی دولت ها هر روز بیش از دیروز می شود و افراد غالبا ایراد می گیرند و کسی سناریو و پیشنهاد عملیاتی ارائه نمی دهد، بازار ارز، مسکن، سکه، طلا، خودرو و هر آنچه که شما نیاز دارید و یا ندارید، هر روز در حال افزایش است.
در این بین مسکن به عنوان سرپناهی برای افراد که یک ضرورت اولیه برای یک زندگی مشترک است، از دسترس جوانان زنجانی بسیار دور شده و آنطور که گفته می شود در سال جاری زنجان دومین استان کشور در میزان رشد قیمت مسکن بوده است. این شرایط موجی از نارضایتی را در بین جوانان و گروه های مختلف اجتماعی ایجاد کرده است. یکی از کاربران “همدلیزنجان” نیز سوال کرده که دلایل گرانی مسکن در زنجان پیگیری شود.
در این راستا ابتدا باید تاکید کرد که گرانی مسکن در زنجان توسط مسئولان استانی نمی تواند کنترل شود به چند دلیل که در این بحث مجال آن نیست اما از خارج بودن قدرت آن ها درکنترل شرایط تا ناکارآمدی مدیریتی را می توان در این خصوص نام برد. با این حال بخش عمده شرایط فعلی بخش زمین و مسکن در زنجان ساختار اقتصادی زنجان است که در این خصوص طی روزهای آتی مطلبی نگارش میشود.
در خصوص دلایل و وضعیت فعلی بازار مسکن زنجان با احد محمدی، عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان زنجان گفت و گو کردیم. وی قیمت مسکن در زنجان را به دلیل عوامل مختلفی عنوان کرد و گفت: عواملی که در پروسه تولید مسکن تاثیر گذار هستند و در حال حاضر برخی اقلام و مصالح مصرفی در مسکن تا سه برابر افزایش پیدا کرده است.
محمدی با بیان اینکه این موضوع استانی نیست و بیشتر به اقتصاد عمومی کشور بستگی دارد، یادآور شد: عوارض پروانه، مالیات، تامین اجتماعی، هزینه اخذ تسهیلات بانکی، انشعابات، قیمت زمین و دستمزد نیروی انسانی از قیمت تمام شده مسک موثر هستند.
عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان زنجان با اشاره به اینکه بسته به نقدینگی موجود در هر شهر و استان و توان تملک مردم، تعادل بین تقاضا و عرضه تعیین می شود، اظهار کرد: گاهی تملک غیر ضروری بازار را همواره در عطش مسکن نگه می دارد و
این مورد بسته به شهرهای مختلف متفاوت است.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت های جذب سرمایه در هر شهر همچون، صنایع، خدمات، گردشگری و کشاورزی نقدینگی موجود در آن شهر را جذب و بسوی سود آوری هدایت می کند، گفت: فرهنگ مردم و نظام خان خانی و نحوه برخورد با موضوع مسکن و نگاه عمومی و ارزشی که برای ملاکان قایل هستند.
محمدی با تاکید بر اینکه در حال حاضر کشور دچار تورمی افسار گسیخته است، خاطرنشان کرد: زنجان سهم قابل توجهی از ظرفیت های سرمایه گذاری ندارد و سرمایه های مردم هدفی بهتر از مسکن و ساختمان پیدا نمی کند. از اینرو هر شخصی تا حد امکان به به بازار مسکن، زمین و ساختمان ورود می کند.
عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان استان زنجان در ادامه یادآور شد: تورم موجود، افزایش قیمت تمام شده، تقاضای مداوم بالاتر از میزان تولید و عرضه و نقدینگی موجود در شهر عواملی هستند که موجب افزایش قیمت بیشتر از میانگین کشوری می شوند.
وی با بیان اینکه راهکار سریع برای حل این مشکل وجود ندارد، اظهار کرد: تنها با تقویت ظرفیت های جذب سرمایه امکان بهبود شرایط فراهم خواهد شد. شاید لازم است مسولین استان علاوه بر بازدیدهای بیهوده وعکس های مختلف کمی هم به فکر. انجام کار واقعی برای حل مشکلات واقعی باشند.
اگر مسولین از امروز شروع کنند چند سالی طول میکشد تا اوضاع بهبود یابد
بعیده این وضعیت درست بشه….
شایعه انتقال پایتخت به زنجان
با سلام . احترام. ممنون از ارائه نظرتون.
کرونا چرا اینقدر اوج گرفت تو زنجان
رشد بیشتری هم خواهد داشت احتمال خیلی زیاد.
اقتصائ زنجان روی زمین و مسکن متمرکز شده
شهری که شه و شیخش همه مستند،
بیهوده مزن در که فریاد رسی نیست،
اگه فیشهای قدیمی (نورپران -ویلاشهر -ونک و…)داده بشه قیمت زمین حتما متعادلتر خواهد شد