1. اخبار استان
  2. مصرف نمک زیاد، باعث افزایش احتباس مایعات در بدن می شود

کد خبر: 32632

سرپرست گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی زنجان:

مصرف نمک زیاد، باعث افزایش احتباس مایعات در بدن می شود

سرپرست گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان، گفت: مصرف نمک زیاد، باعث افزایش احتباس مایعات در بدن می شود و مشکلاتی چون ورم قوزک پا و تنگ شدن انگشتر در دست که معمولا در زنان مشاهده می‌شود، ناشی از این مسئله است.

به گزارش همدلی‌زنجان؛ سعیده محمدی با بیان این مطلب، اظهار کرد: در این شرایط، کاهش مصرف نمک در غذا موجب کاهش چشمگیر ورم می‌گردد به طوری که حدود ۲ لیتر از مایعات بدن (۲کیلوگرم از وزن بدن) کاهش می‌یابد.

وی افزود: در صورتی که نمک به مقدار مناسب مصرف شود و کلیه‌ها هم سالم بوده و عملکرد خوبی داشته باشند، نمک مورد نیاز بدن تامین می‌شود، اما در صورت تداوم مصرف زیاد نمک و مواد شور و یا اختلال در کارکرد کلیه‌ها یا یکی از سیستم‌های مربوط به دفع، نمک اضافی موجب تجمع آب در بدن و ایجاد ورم در تمام و یا قسمت‌هایی از بدن می‌شود.

سرپرست گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان، خاطرنشان کرد: مصرف زیاد نمک و غذاهای شور از عوامل موثر بر افزایش فشار خون و بروز بیماری‌های قلبی – عروقی به ویژه در افرادی که سابقه این بیماری‌ها را در خود یا خانواده دارند، می‌شود و طبق تحقیقات مشخص شده است که دریافت زیاد نمک علاوه بر افزایش فشار خون، اثرات مضر دیگری نظیر سکته قلبی، پوکی استخوان، سرطان معده، آسم و … نیز بر سلامت دارد.

وی با بیان اینکه نمک طعام محصولی است متبلور، شورمزه و بدون بو که عمدتا از کلرور سدیم تشکیل شده است، گفت: نمک به مقدار حدود ۳ الی ۵ گرم در روز (نصف قاشق مرباخوری) مورد نیاز است و در سوخت و ساز مواد غذایی در بدن، انتقال پیام‌های عصبی و کارکرد صحیح عضلات، نقش‌آفرینی می‌کند.

محمدی افزود: این ماده به مقدار محدود مورد نیاز بوده و مصرف متعادل آن لازم است. به طور مثال در هنگام اسهال و استفراغ و یا فعالیت شدید بدنی و در هوای گرم با مصرف کمی نمک می توان املاح از دست رفته بدن را جبران کرد.

وی به برشماری مضرات مصرف زیاد نمک پرداخت و اظهار کرد: مصرف زیاد نمک، مهمترین عامل افزایش فشارخون است و امروزه با توجه به شیوع بالای بیماری‌های قلبی و عروقی و پرفشاری خون، مصرف زیاد نمک به عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل خطر در بروز این بیماری‌ها شناخته شده است.

سرپرست گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان، خاطرنشان کرد: دریافت زیاد نمک و سدیم و مصرف غذا و تنقلات شور و پرنمک سبب کاهش بازجذب کلسیم از کلیه شده و دفع ادراری آن را افزایش می‌دهد که خود عامل مهمی در کاهش تراکم استخوانی و پوکی استخوان است. (نمک یک مانع بزرگ برای داشتن اسکلت محکم).

وی افزود: مطالعات نشان می‌دهد مصرف مواد غذایی که میزان قابل‌توجهی از نمک را وارد بدن ما می‌کنند، می‌تواند شانس ابتلا به سرطان معده را در جامعه افزایش دهد زیرا  مصرف بالای نمک می‌تواند مخاط معده را تخریب کند و این اتفاق یکی از راه‌های افزایش خطر سرطان معده است .

گزارش خطا / تخلف

نوع تخلف یا مشکل را مشخص کنید *
Select an option
توضیحات *
Fill out this field

تبلیغ در همدلی
خبر بعدی
همراه داشتن زنجیر چرخ در جاده‌های کوهستانی زنجان الزامی است
خبر قبلی
بارش‌های پراکنده باران و برف در زنجان آغاز شود
مطالب مرتبط

ـ دیدگاه های ارسال شده، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
ـ پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
ـ پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین اخبار
پربحث ترین اخبار
یادداشت
فهرست