براى کاهش میزان پسماند در طبیعت، ساده ترین و موثرترین و کم هرینه ترین راهکار، تولید نکردن زباله از طریق کاهش مصرف و پرهیز از استفاده اقلام غیر ضرورى (مانند کیسه ها و بسته ها و نی پلاستیکی و ظروف و قاشق و چنگال یکبار مصرف، آب بسته بندی شده، نوشابه های خانواده) است.
راهکار بعدى #جداسازى زباله هاى خشک و تر است که یک روش ابتدایى براى کاهش میزان پسماند و اثر آن بر #محیط_زیست است.
متأسفانه هنوز در اکثر نقاط کشور ما، سامانه مناسبى براى جمع آورى زباله هاى تفکیک شده وجود ندارد. اما در خیلى از شهرها ایستگاههاى بازیافت شهردارى ها، زباله هاى قابل بازیافت را از شما دریافت مى کنند. این کار کمى پر زحمت است و بسیارى از شهروندان حتی از وجود این ایستگاه ها در سطح شهر بى خبر اند.
اگر فرصت و امکان مراجعه به این ایستگاه ها را ندارید، باز هم #تفکیک_زباله توسط شما مى تواند به کاهش پسماند در #طبیعت کمک کند چرا که هستند کسانى که از زباله های ما ارتزاق مى کنند. میزان قابل توجهى از زباله هاى خشک و بازیافت پذیر، توسط گروهى از شهروندان شهر از سطل هاى آشغال جمع آوری مى شود. این دسته از شهروندان معمولا وضعیت بهداشتى و اقتصادى مناسبى ندارند و بابت این کار پر زحمت دستمزد بسیار ناچیزی دریافت مى کنند.
پس یادمان باشد، حتى اگر زیرساخت هاى مناسب جمع آورى زباله هاى تفکیک شده ذَر محل زندگیمان وجود ندارد، با تفکیک زباله مى توانیم زحمت و مشقت برخى هموطنان عزیزمان را کم کنیم که زندگى آنها به زباله هاى قابل بازیافت والسته است.
اگر تصمیم به تفکیک زباله گرفتید، سعى کنید زباله تر را در کیسه هاى تیره و زباله خشک را در کیسه هاى روشن قرار دهید که فرآیند تشخیص نوع زباله و جمع آورى زباله های خشک را براى جمع کنندگان زباله ها آسان تر کنید.
در کنار کاهش مصرف و تفکیک زباله فراموش نمی کنیم که مسئولیت پذیری ما شهروندان نباید موجب سلب مسئولیت شهرداری ها شود. پس همچنان لازم است که ایجاد سیستم جمع آورى مناسب و به روز جمع آورى زباله هاى قابل بازیافت را أر شوراهاى شهر و شهردارى ها طلب کنیم.