1. اقتصادی
  2. اقتصادهای نوظهور

کد خبر: 13673

اقتصادهای نوظهور

اهمیت روزافزون اقتصادهای نوظهور در سال ۲۰۲۰ پیامدهای گسترده ­ای برای تخصیص کالاهای مصرفی جهان، سرمایه­ گذاری­ ها و منابع محیطی خواهد داشت.

اگر چه درآمد سرانه در اقتصادهای توسعه یافته جهان بالاتر خواهد بود، اما انتظار می­رود نرخ رشد درآمد سرانه در کشورهای مهم بازارهای نوظهور مانند چین و هند بسیار قوی­ تر باشد.
 
یکی از دلایل عمده رشد اقتصادهای نوظهور این است که اقتصادهای پیشرفته بازارهای بالغی هستند که ناگزیر از کند شدن هستند. از دهه ۱۹۹۰، اقتصاد کشورهای پیشرفته نسبت به اقتصادهای نوظهور مانند هند و چین رشد کندتری داشته است.

بحران مالی جهانی که از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۰۹ در بدترین وضعیت خود قرار داشت، باعث کندی اقتصادهای پیشرفته شد.

به عنوان مثال، در سال ۲۰۰۰، ایالات متحده ۲۴٪ از کل تولید ناخالص داخلی جهان را به خود اختصاص داده بود، اما این میزان در سال ۲۰۱۰ به حدود ۲۰٪ کاهش یافت.
 
«مایک پاتن» در مقاله ای با عنوان «نقش ایالات متحده در اقتصاد جهانی تقریباً ۵۰٪ کاهش می ­یابد» در نسخه مورخ ۲۹ فوریه ۲۰۱۶ فوربس می­نویسد: در سال ۱۹۴۳ مالیات شرکت­ها ۳۹.۸٪ و مالیات های فردی ۲۷.۱٪ از کل درآمد دولت فدرال را تأمین می­کردند. تا سال ۲۰۱۵، مالیات شرکت­ها فقط ۱۰.۸٪ از درآمد فدرال را تشکیل می­دادند، در حالی که مالیات­های فردی ۴۶.۵٪ را نشان می­داد.
 
رشد سریع اقتصادهای نوظهور را نیز می­توان یکی از عوامل تأثیرگذار بر اقتصاد ایالات متحده برشمرد. به طوری که “کریستین لاگارد” رییس وقت صندوق بین المللی پول در سخنرانی خود در دانشگاه مریلند در سال ۲۰۱۶ در خصوص اهمیت اقتصادهای نوظهور می­گوید: اقتصادهای نوظهور و در حال توسعه دارای ۸۵ درصد از جمعیت جهان، رقمی در حدود ۶ میلیارد نفر هستند.

این ۸۵ درصد به دلیل پیوندهای محکم از طریق تجارت، امور مالی، اقتصاد، ژئوپلیتیک و ارتباطات شخصی، بیش از هر زمان دیگری برای اقتصاد جهانی اهمیت دارند.
 
به عنوان یک گروه، اقتصادهای نوظهور و در حال توسعه تقریباً ۶۰ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را تشکیل می­دهند. آن‌ها از زمان بحران مالی سال ۲۰۰۸ بیش از ۸۰ درصد از رشد جهانی را به دست آوردند و به نجات بسیاری از مشاغل کمک کردند. اقتصادهای پیشرفته و نوظهور در مجموع عامل اصلی کاهش چشم گیر فقر جهانی بوده­اند.
 
بررسی دقیق تر وضعیت هند به عنوان یک نمونه در این گروه جالب توجه است. طبق آخرین برآوردهای «صندوق بین المللی پول، سال ۲۰۱۹ سالی بود که هند از بریتانیا و فرانسه پیشی گرفت و به پنجمین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل شد. این روند برای هند یک روند مداوم و پیوسته است.

احتمالاً هند روند فعلی را برای پیشی گرفتن از آلمان در سال ۲۰۲۵ و ژاپن در سال ۲۰۳۰ و تبدیل شدن به سومین اقتصاد بزرگ جهان پس از چین و ایالات متحده در نظر گرفته است.
 
برای کشورهایی نظیر فرانسه و بریتانیا می توان احتمالاً مقام ششم را در نظر گرفت. پروفسور «استیو هنک» در مقاله­ای با عنوان «هند برای دست یابی به رشد ۵% در تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۰ تلاش خواهد کرد» معتقد است اقتصاد هند جزو ۱۰ کشور دارای سریع­ترین رشد در جهان است.

رشد اقتصاد هند در سال ۲۰۱۹ معادل ۶.۱ درصد بوده و پیش ­بینی می­ شود در سال ۲۰۲۰ به ۷ درصد برسد.
 

گزارش خطا / تخلف

نوع تخلف یا مشکل را مشخص کنید *
Select an option
توضیحات *
Fill out this field

تبلیغ در همدلی
خبر بعدی
اوقات شرعی زنجان ۹۸ / اذان به وقت زنجان
خبر قبلی
تعطیلی مدارس و دانشگاه های زنجان/ وضعیت جاده های استان زنجان
مطالب مرتبط

ـ دیدگاه های ارسال شده، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
ـ پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
ـ پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین اخبار
پربحث ترین اخبار
یادداشت
فهرست