1. اخبار استان
  2. توسعه کاشت گل‌محمدی راهکاری برای مقابله با خشکسالی

کد خبر: 29270

توسعه کاشت گل‌محمدی راهکاری برای مقابله با خشکسالی

مشارکت بخش خصوصی در توسعه جنگل کاری مشارکتی در شهرستان سلطانیه زنجان
رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکت‌های مردمی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان گفت: کاشت گل‌محمدی در مزارع در راستای توسعه جنگل‌کاری اقتصادی با هدف خودکفایی کشاورزان و باغداران و ترویج کاشت گونه‌های دیگر و کم‌آب است.

به گزارش همدلی‌زنجان؛ مریم مختاری در مراسم کلنگ زنی پروژه کاشت گل‌محمدی در منطقه کبودگنبد شهرستان سلطانیه، اظهار کرد: با توجه به اهمیت کار در وسعت پایین‌تر کاشت گل‌محمدی در شهرستان طارم انجام شده و نتایج خوبی به‌دست آمده است و امیدواریم کشاورزان استقبال خوبی از این طرح داشته باشند.

وی تصریح کرد: امیدواریم با استفاده از توان این مزرعه در بحث‌های آموزشی وارد کار شویم و قطعا می‌توان از این فرصت بهره لازم را برد.

کارشناس اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان نیز در این مراسم با اشاره به اینکه مقدار بارندگی در استان حدود ۳۵۰ میلی­متر است در حالی‌که تبخیر در استان بسیار بالاتر است، گفت: برای مواجه با خشکسالی باید تلاش کنیم مقدار تبخیر را با اقدامات همچون جنگل‌های و ترویج کاشت گونه‌های مختلف گیاهی کاهش دهیم.

گل‌محمدی تصریح کرد: در راستای سیاست‌های وزارت جهادکشاورزی برای توسعه کشت محصولات و گیاهان با نیاز آبی پایین، سازمان جهادکشاروزی استان، جایگزین کردن و کاشت محصولات کم‌آب‌خواه به جای محصولات پر مصرف را در برنامه کاری و ترویجی خود قرار داده است که از جمله آن‌ها می‌توان به توسعه کشت گل‌محمدی اشاره کرد؛ در واقع درختچه‌های گل محمدی کم‌توقع و بسیار مقاوم است، با شرایط آب و هوای نامساعد اقلیمی و خاکی سازگاری بالایی داشته و در برابر کم آبی نیز مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهد.

وی افزود: با هدایت و هدفمندسازی یارانه نهال و اقدامات ترویجی و برنامه‌های اجرایی متناسب، توانسته‌ایم نکات مربوط به کاشت، داشت، برداشت و فرآوری، همچنین مزیت‌هایی از قبیل اشتغال‌زایی پایدار و نیز ارزش صادراتی بالای این محصول را به گروه هدف و کشاورزان به نحو مطلوبی اطلاع‌رسانی کنیم. طوری که هم‌اکنون کشت گل‌محمدی با استقبال بسیار خوبی از سوی کشاورزان در مناطق مختلف استان مواجه شده است.

وی با اشاره به اینکه گیاه گل‌محمدی در مناطق کوهپایه‌ای که دارای خاک فقیر با بافت متوسط و یا دارای سنگریزه است به خوبی به عمل می‌آید، خاطرنشان کرد: باید از این ظرفیت بهره لازم را برد.

گزارش خطا / تخلف

نوع تخلف یا مشکل را مشخص کنید *
Select an option
توضیحات *
Fill out this field

تبلیغ در همدلی
خبر بعدی
سرمایه گذاری ۲ هزار میلیاردی در شهرک شهید شهریاری زنجان
خبر قبلی
بهره‌برداری از ۱۰۰۰ طرح اشتغال بانوان مددجوی زنجانی
مطالب مرتبط

ـ دیدگاه های ارسال شده، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
ـ پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
ـ پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین اخبار
پربحث ترین اخبار
یادداشت
فهرست