نگاهی به انتخابات مجلس خبرگان رهبری در زنجان؛

عبور زنجان از‌ایستگاه دولابی! چه کسی جاپای دولابی می‌گذارد؟

اسفندماه سال ۱۳۹۴ محمد حاجی ابوالقاسم دولابی در انتخابات پنجیمن دوره مجلس خبرگان رهبری به عنوان نماینده استان زنجان انتخاب شد. وی از ۴۴۵ هزار و ۹۹۲ رای صحیح موفق به اخذ ۱۹۳ هزار و ۵۵۸ رای شد و به مجلس خبرگان رهبری رهسپار شد.به گزارش همدلی‌زنجان؛ حال با نزدیک شدن به انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری، ابوالقاسم دولابی بعد از یک دوره نمایندگی نسبتاً پرحاشیه ترجیح داد دیگر از زنجان برای انتخابات عزمی نداشته باشد و متناسب با راهبرد‌های خود و حلقه مشاوران از شهر مذهبی قم نامزد مجلس خبرگان رهبری شده است.

مطابق آخرین اطلاعات و اخبار رسمی تا این لحظه(۱۲بهمن ماه ۱۴۰۲) زنجان هیچ نامزد تأیید صلاحیت شده‌ای برای برگزاری انتخابات مجلس خبرگان رهبری ندارد! افکار عمومی در این دوره انتخابات خبرگان حساسیت بیشتری نسبت به نامزد انتخابی دارد. چرا که حضور ابوالقاسم دولابی از زنجان در مجلس خبرگان از همان ابتدا با حواشی همراه شد و در این روز‌ها و ماه‌های پایانی نیز شائبه‌هایی داشته است.

در دوره‌ای که ابوالقاسم دولابی موفق به ورود به مجلس خبرگان شد.   اسماعیل نوری و عبداله‌امیرخانی با وی رقابت کردند. دوره‌ای که حضور دولابی به یکباره در افکار عمومی مطرح شد و شناختی از وی نبود. با این حال برخی از نخبگان دینی-مذهبی، فعالان سیاسی و… از وی حمایت کردند تا وی بالاترین رای را کسب و به خبرگان برود.

در بین گروه‌های سیاسی طیفی از اصولگرایان که امروز نیز نفرات آن‌ها در مجلس و قوه مجریه استان زنجان حضور فعال دارند شاخص بودند و ارتباط نزدیکی بین حلقه فعلی حاکم در استان با ابوالقاسم دولابی از آن موقع شکل و تا به امروز ادامه داشته است. این نزدیکی و عقد اخوت موجب شد زمانی که موضوع انتخاب استاندار زنجان در دولت سیزدهم مطرح شد، شائبه رایزنی این حلقه برای استاندار شدن محسن افشارچی قوت گرفت و برخی نیز آن را تأیید کردند.

چندی پیش که موضوع رد صلاحیت یکی از نمایندگان استان زنجان نیز مطرح شد باز هم عده‌ای معتقد بودند که تأیید صلاحیت وی بعد از رایزنی و مداخله آن فرد بانفوذ محقق شده است. با این اوصاف هر روز با نزدیک شدن به انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری آرایش سیاسیون و افراد شکل جدیدی به خود می‌گیرد.

در شرایط فعلی که زنجان نماینده تأیید صلاحیت شده‌ای برای انتخابات خبرگان ندارد. برای شکلگیری انتخابات باید حداقل دو کاندید وجود داشته باشد. در سناریو نخست امکان تأیید صلاحیت عده‌ای در فرصت باقی مانده می‌تواند این رقابت را شکل دهد و در غیر این صورت تکلیف آن در هاله‌ای از ابهام خواهد بود.

عده‌ای نیز سناریو دیگری را مطرح می‌کنند و آن اینکه امکان ظهور یک کاندید ناشناخته دیگر همچون ابوالقاسم دولابی مثل دوره قبل قابل تصور است که مجدد افراد بانفوذ پشت سر وی قرار گرفته و معادلات انتخابات را در مجلس خبرگان رهبری تغییر و حرکت آن را به نفع خود مهندسی کنند.

یکی از انتقادات جدی که به ابوالقاسم دولابی وارد بود اهمیت ندادن به حوزه انتخابیه خود و عدم اطلاع از وضعیت و شرایط سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و… زنجان بود و حتی موضع‌گیری‌هایش نیز جنبه ملی داشت. باید دید در فرصت باقی مانده تا انتخابات معادلات خبرگان رهبری در زنجان چه مسیری را طی خواهد کرد و فرد احتمالی پیروز در انتخابات به چه میزان مستقل و مردمی عمل می‌کند و اسیر سیاسیون پرنفوذ زنجانی نخواهد شد.

گفته می‌شود ابوالقاسم دولابی هم‌اکنون علاوه بر عضویت در مجلس خبرگان، از سوی سید ابراهیم رئیسی، به عنوان رابط رئیس‌جمهور با حوزه‌های علمیه منصوب شده‌است. وی همچنین عضو هیأت امنای حوزه علمیه مشکات و رئیس پژوهشگاه فقه نظام نیز هست.

گزارش خطا / تخلف

نوع تخلف یا مشکل را مشخص کنید *
Select an option
توضیحات *
Fill out this field

تبلیغ در همدلی
خبر بعدی
مشارکت حداکثری در انتخابات موجب شکست دشمنان می‌شود
خبر قبلی
مهم ترین هدف از اتقان آرا، احقاق حق مردم است
مطالب مرتبط

ـ دیدگاه های ارسال شده، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
ـ پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
ـ پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

1 دیدگاه
بیشترین رأی
تازه‌ترین قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

عزیزان جان، مجلس خبرگان، مجلس محلی یا شورای شهر نیست که اعضاش بخوان وارد موضع‌گیری‌های محلی بشن.

آخرین اخبار
پربحث ترین اخبار
یادداشت
فهرست