1. اجتماعی
  2. نزاع در زنجان؛ بزرگنمایی یا خطری نهفته!

کد خبر: 25313

نزاع در زنجان؛ بزرگنمایی یا خطری نهفته!

در میان تمامی چالش های اجتماعی در سطح کشور و استان زنجان موضوع نزاع یکی از مواردی است که در سال های گذشته همواره در لفافه مسئولان استان زنجان از آن سخن گفته اند و هیچ وقت شاهد تحلیل و بررسی دقیق آن نبوده ایم.

به گزارش همدلی‌زنجان؛ موضوع پرخاشگری و نزاع اعم از لفظی و فیزیکی یکی از مسایلی است که پرونده‌های زیادی را در مراجع قضایی به خود اختصاص داده است. پدیده نزاع و درگیری در جامعه، از آن دسته آسیب‌هایی است که با ایجاد اختلال در روابط اجتماعی، فضایی آکنده از بغض، کینه و دشمنی را در میان افراد به وجود می‌آورد که این امر با زمینه سازی برای ایجاد نزاع و تنش‌های بعدی، جامعه را از نظر مادی و معنوی متضرر می‌سازد.

آمار پزشکی قانونی نشان می دهد مجموع نزاع های استان زنجان در سال ۹۸ به میزان ۹ هزار و ۶۲۶ مورد بوده که ۶ هزار و ۹۲۶ مورد مربوط به مردان و ۲ هزار و ۷۰۰ مورد مربوط به زنان بوده است. این آمار برای استان زنجان برای سال ۹۹ به میزان ۹ هزار و ۶۳۴ مورد بوده که ۶ هزار و ۹۵۸ مورد آن مربوط به مردان و ۲ هزار و ۶۷۶ مورد آن مربوط به مردان بوده است.

در سال ۹۸ و ۹۹ مجموع نزاع های ثبت شده در استان زنجان تقریبا عدد مشابهی است. اما نکته قابل تامل اینکه در نه ماهه سال جاری ۸ هزار و ۵۱۲ مورد نزاع در استان زنجان ثبت شده که ۶ هزار و ۴۶ مورد مربوط به مردان و ۲ هزار و ۴۶۶ مورد مربوط به زنان بوده است. آمار سال های ۹۹ نشان می دهد که به طور متوسط در هر فصل حدود ۲ هزار و ۴۰۰ مورد نزاع در استان زنجان ثبت می شود.

حال در نه ماه سال جاری ۸ هزار و ۵۱۲ مورد نزاع ثبت شده که در واقع برای هر فصل (سه ماهه) ۲ هزار و ۸۳۷ مورد بوده است. اگر در سه ماهه چهارم سال نیز این عدد فصلی تکرار شود مجموع نزاع ها در استان زنجان می تواند به عدد ۱۱ هزار و ۳۰۰ نزاع برسد که رشد قابل توجهی خواهد داشت!

در سال های گذشته مسئولان استان زنجان همواره سیگنال هایی در خصوص بالا بودن میزان نزاع در استان زنجان به نسبت جمعیت داده اند اما بررسی دقیقی در این خصوص انجام نشده و ابعاد مختلف موضوع بررسی نشده است.

سن، تجربه عینی نزاع، رضایت از زندگی و دسترسی به امکانات رفاهی و ابعاد نزاع می‌باشد. از سوی دیگر نتایج نشان داد که افراد با تحصیلات پایینتر تمایل بیشتری نسبت به نزاع دارند و افراد متأهل و افراد مجرد از نظر میزان گرایش و تمایل به نزاع تفاوت معناداری داشته‌اند.

نگاهی به استان های همجوار

در استان قزوین مجموع نزاع های ثبت شده ۱۱ هزار و ۱۱۰ مورد بوده که ۷ هزار و ۸۷۵ مورد مربوط به مردان و ۳ هزار و ۲۳۵ مورد مربوط به زنان است. در استان کردستان نیز ۱۱ هزار و ۵۹۵ مورد نزاع ثبت شده که ۸ هزار و ۴۷۱ مورد آن مربوط به مردان و ۳ هزار و ۱۲۴ مورد مربوط به زنان بوده است.

در استان همدان نیز ۱۶ هزار و ۴۹۷ مورد نزاع ثبت شده که ۱۱ هزار و ۹۴۶ مورد مربوط به مردان و ۴ هزار و ۵۵۱ مورد مربوط به زنان بوده است. در استان گیلان نیز مجموع نزاع ها ۲۱ هزار و ۲۶۲ مورد بوده که ۱۴ هزار و ۳۸ مورد آن مربوط به مردان و ۷ هزار و ۲۲۴ مورد مربوط به زنان بوده است.

در استان اردبیل نیز مجموع نزاع ها ۱۴هزار و ۵۸۶ مورد بوده که ۱۰هزار و ۷۲۶ مورد آن مربوط به مردان و ۳ هزار و ۸۶۰ مورد مربوط به زنان بوده است.

در ۹ ماهه سال ۱۴۰۰

در استان قزوین ۹ هزار و ۱۷۴ مورد نزاع ثبت شده که ۶ هزار و ۵۴۱ مورد مربوط به مردان و ۲ هزار و ۶۳۳ مورد مربوط به زنان بوده است. این شرایط برای استان اردبیل ۱۲ هزار و ۷۵۲ مورد نزاع بوده که ۹ هزار و ۲۱۴ مورد آن مربوط به مردان و ۳ هزار و ۵۳۸ مورد مربوط به زنان بوده است.

گیلان مجموع نزاع ها ۱۷ هزا و ۱۵۶ که مردان ۱۱ هزار و ۲۰۹ و زنان ۵ هزار و ۹۴۷ مورد بوده است. در استان همدان ۱۳ هزار و ۹۱۸ مورد که ۹ هزار و ۹۲۱ مورد مردان و ۳ هزار و ۹۹۷ مورد زنان بوده است.

گزارش خطا / تخلف

نوع تخلف یا مشکل را مشخص کنید *
Select an option
توضیحات *
Fill out this field

تبلیغ در همدلی
خبر بعدی
سنددار کردن زمین‌های کشاورزی نیازمند همکاری نزدیک دستگاه‌ها است
خبر قبلی
آزمون پارس سوئیچ
مطالب مرتبط

ـ دیدگاه های ارسال شده، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
ـ پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
ـ پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین اخبار
پربحث ترین اخبار
یادداشت
فهرست