نگاهی به بودجه پارک‌های علم و فناوری زنجان در سال ۱۴۰۱

یکی از بخش هایی که باید پیشران توسعه و رشد اقتصادی کشور باشد پارک های علم و فناوری است. استان زنجان پارک علم و فناوری استانی نداشت و در سال های گذشته با تلاش های صورت گرفته موفق به استقرار پارک استانی شد. پارکی نوپا که برخی معتقدند از همان ابتدا بنیانش با مدیران ضعیف بنانهاده شد.

به گزارش همدلی‌زنجان؛ قبل از تشکیل پارک استانی، مرکز استان یک پارک در دانشگاه علوم پایه داشت که این مرکز بیشتر کانون توجه بود و اعتبارات را دریافت می کرد. بعد از ایجاد پارک استانی که نوبنیاد بود، حال پارک مستقر در علوم پایه برای خودش رقیبی می دید. هرچند طی این مدت رقابت این دو پارک آنچنان موجب توسعه هیچ کدام نشده و انتقادات زیادی به آن ها وارد است.

در فصل تدوین بودجه سال آتی، توجه به بودجه این دو پارک استانی و مقایسه آن با استان های دیگر می تواند حائز اهمیت باشد. ظاهرا هنوز پارک استانی زیرسایه پارک علوم پایه است. نه اعتبار خوب می گیرد و نه امکانات مناسب دارد و نه توانسته عملکرد خوبی ارائه دهد! از زمان بدو تاسیس نیز از نحوه استخدام افراد در آن تا نحوه پذیرش شرکت ها همواره با ابهاماتی همراه بوده است.

توزیع اعتبارات عمومی پارک های علم و فناوری در سطح کشور همگن نیست. برخی از استان ها چندین پارک علم و فناوری دارند، اما همه استان ها حداقل یک پارک علم و فناوری دارند. جدول اعتبارات عمومی پارک های علم و فناوری به تفکیک استان ها در کشور نشان می دهد، استان تهران با رقم ۲۰۶۰میلیارد ریال بالاترین میزان مجموع اعتبارات عمومی پارک ها در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱را در بین استان‌های کشور دارد.

پارک علم و فناوری-مرکز آموزش عالی تحصیلات علوم پایه زنجان ۲۱.۷ درصد رشد در بودجه برای سال آتی دارد. پیش بینی بودجه آن ۱۱ میلیارد و ۵۵۴ میلیون تومان است. این میزان در سال ۱۴۰۰ به میزان ۹ میلیارد و ۴۹۲ میلیون تومان مصوب شده بوده است. در سال ۹۹ نیز این میزان ۵ میلیارد و ۶۷۴ میلیون تومان بوده است.

پیش بینی بودجه پارک علم و فناوری استان زنجان در سال ۱۴۰۱ به میزان ۵ میلیارد و ۳۳۴ میلیون تومان است که حتی از سال ۹۹ پارک علوم پایه نیز کم تر است! رشد اعتبارات این پارک ۷.۳ درصد بوده است. این در حالی است که رشد بودجه پارک علوم پایه ۲۱.۷ درصد است.

پارک علم و فناوری استان زنجان در سال ۱۴۰۰ بودجه ای معادل ۴ میلیارد و ۹۶۹ میلیون تومان داشته است و سال ۹۹ نیز این میزان تنها ۲ میلیارد و دویست میلیون تومان بوده است.

بعد از تهران به عنوان استان نخست در اعتبارات پارک های علم و فناوری، در رتبه دوم، اعتبارات استان اصفهان با رقمی در حدود ۶۸۷میلیارد ریال قرار دارد که این اعتبار مربوط به شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان است که خود دو پارک با عناوین پارک علم و فناوری شیخ بهائی اصفهان و پارک علم و فناوری غیاث الدین جمشید کاشانی دارد.

در رتبه سوم، اعتبارات استان هرمزگان با رقمی در حدود ۴۱۵میلیارد ریال قرار دارد که این اعتبار مربوط به مجموع اعتبارات عمومی دو پارک این استان با عناوین پارک زیست فناوری خلیج فارس (قشم) و پارک علم و فناوری هرمزگان است.

 

 

گزارش خطا / تخلف

نوع تخلف یا مشکل را مشخص کنید *
Select an option
توضیحات *
Fill out this field

تبلیغ در همدلی
خبر بعدی
فیاض محبی فرماندار خرمدره شد
خبر قبلی
سرپرست اداره کل محیط زیست استان زنجان منصوب شد
مطالب مرتبط

ـ دیدگاه های ارسال شده، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
ـ پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
ـ پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین اخبار
پربحث ترین اخبار
یادداشت
فهرست