1. اخبار استان
  2. نگاهی به چشم‌انداز توسعه استان زنجان

کد خبر: 25682

سلسه یادداشت های سند آمایش سرزمین استان زنجان؛ 4

نگاهی به چشم‌انداز توسعه استان زنجان

زنجان در افق چشم انداز استانی است با هویت اصیل ایرانی- اسلامی؛ برخوردار از شرایط مناسب زندگی؛ بهره‌مند از زیرساخت‌ فعالیت‌های کشاورزی، صنعتی و معدنی، خدمات بازرگانی و گردشگری؛ ساختاری همگرا با توسعه پایدار و توازن نسبی در توزیع جمعیت و فعالیت در پهنه جغرافیایی؛ پویا و سازنده در تعاملات منطقه‌ای، ملی و فراملی است.
سند آمایش سرزمینی استان زنجان ویژگی‌های استان زنجان در افق چشم‌انداز با رعایت الزامات و ملاحظات دفاعی، امنیتی و پدافندغیرعامل به صورت زیر ترسیم کرده است.

در این سند استان زنجان دارای اقتصادی دانش‌بنیان و صادرات محور با جایگاه برتر در کشاورزی، صنعت، معدن و گردشگری خواهد بود. ارائه‌کننده خدمات نوین بازرگانی و پشتیبان صادرات در مرکز و شمال غرب کشور(آمادی) باشد و ایفاگر نقش‌ فعال و سازنده در تعاملات‌ ملی و فراملی خواهد بود.

زنجان، استانی پایدار و ایمن در برابر آسیب‌های اجتماعی، مخاطرات و سوانح طبیعی و مناسب زیست‌ و مهاجر‌پذیر
مرکزی برای ارائه خدمات تخصصی و فوق تخصصی درمانی در سطوح ملی و بین المللی و گردشگری سلامت باید باشد و برخوردار از خوشه‌های صنعتی به‌ویژه در صنایع شیمیایی، معدنی، برق و الکترونیک و فناوری اطلاعات خواهد بود.

ماموریت‌های توسعه استان

استان زنجان مطابق سند آمایش دارای مامویت های توسعه ای است. در این ماموریت توسعه اقتصاد کشاورزی،‌ صنعتی و معدنی مبتنی بر توان محیطی و طبیعی در دستور کار خواهد بود.

ساماندهی و تعادل بخشی به استقرار جمعیت و فعالیت در پهنه استان، متعادل‌سازی سلسله‌مراتب سکونتگاهی در حوزه جمعیت، فعالیت و خدمات‌رسانی باید در دستور کار قرار گیرد.
تعادل بخشی به روند رشد و توزیع جمعیت با هدف مهاجرپذیری استان از طریق رفع تنگناهای شبکه‌های
زیر بنایی، سکونتگاهی، تولید و خدمات باید در استان زنجان انجام شود.

افزایش نرخ رشد جمعیت و جلوگیری از کاهش جمعیت روستایی در کنار مدیریت مصرف بهینه منابع آب و انرژی از طریق کنترل عوامل هدر رفت و کاهش مصرف باید برنامه ریزی شود.

کنترل سطح آب‌های زیرزمینی و سرعت بخشی به روند مهار آب‌های سطحی قابل استحصال و حفاظت و ارتقای جایگاه منابع طبیعی و زیستی و تعدیل روند کنونی کاهش تنوع زیستی به عنوان یک ماموریت مهم تعریف شده است.

مدیریت بهینه پسماندها و پساب‌های کشاورزی، صنعتی، معدنی و خانگی و افزایش سهم استفاده از انرژی‌های پاک و کنترل مصرف نهایی انرژی در کنار حفاظت و کنترل فرسایش خاک و آلودگی‌های آب، هوا‌،‌ خاک و پرتو متاثر از فعالیت‌ و زیست در استان زنجان تعریف شده است.

توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و تقویت مراکز علم و فناوری با تأکید بر فناوری‌های زیستی و ریزفناوری و ارتقای مهارت‌های فنی،‌ حرفه‌ای و تحصیلات عالی جمعیت فعال استان زنجان یکی از ماموریت های مهم در توسعه استان زنجان خواهد بود.

توسعه نهادهای اجتماعی مردم مدار، کارآمد،‌ مشارکت‌جو و مسئولیت‌پذیر و تقویت قانون‌گرایی، ‌انضباط‌اجتماعی، وجدان‌کاری، خودباوری و‌ روحیه¬کارجمعی با هدف ارتقای سرمایه در استان زنجان یک محور مهم محسوب می شود.

کنترل نرخ بیکاری و افزایش نرخ مشارکت زنان در بازار کار استان زنجان یکی از محورها و ماموریت های حوزه اقتصادی در استان زنجان خواهد بود. توسعه‌کشاورزی سالم باتاکید بر رعایت الگوی کشت مصوب، ارتقای بهره وری عوامل تولید دربخش کشاورزی، اصلاح الگو و ساختار دامداری ها برپایه فناوری نوین، بهبود وضعیت مراتع و کاهش تعداد دام مازاد و توسعه دامداری‌های صنعتی و توسعه کشت محصولات در محیط های کنترل شده (گلخانه ها و ….) از دیگر ماموریت های مهم برای استان زنجان خواهد بود.
استان زنجان در سال های اخیر رشد و توسعه صنعتی خوبی تجربه کرده است. در این راستا سند آمایش استان یکی ماموریت های مهمی در این حوزه تعریف کرده است. یکی از آن ها توسعه صنایع با فناوری‌های برتر و غیر آلاینده است.
در همین راستا تقویت خوشه‌های صنعتی، زنجیره‌های تولید و توسعه صنایع فرآوری مواد معدنی و صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی، انبارداری، حمل‌ونقل بین‌المللی از دیگر راهبردهای ماموریتی برای استان زنجان خواهد بود.

افزایش ظرفیت بازار کار و سرمایه و تولید از طریق رشد اقتصادی در کنار توانمندسازی بخش خصوصی و تعاونی و توسعه صادرات و تجارت الکترونیک باید در استان زنجان محقق شود. توسعه اقتصاد گردشگری بر پایه بوم‌گردی، ‌زمین گردشگری،‌ سلامت، تاریخی، باستانی و فرهنگی نیز باید انجام شود.

در کنار ماموریت های مهم راهبردهای پابرجا برای توسعه استان زنجان ادامه خواهد داشت. از جمله مهم ترین آن ها ارتقای فرهنگ عمومی با هدف حفظ و پایداری منابع طبیعی و زیست محیطی است.

بهره‌گیری از ویژگی‌های مساعد اقلیمی برای توسعه‌کشاورزی، بوم‌گردی، ‌زمین گردشگری به منظور پذیرش نقش و عملکردهای ملی و منطقه‌ای در کنار تثبیت و ساماندهی مالکیت اراضی کشاورزی و منابع طبیعی و بهبود وضعیت سطح پوشش گیاهی استان زنجان باید انجام شود.

استفاده از ذخایر ارزشمندگیاهی برای توسعه صنایع غذایی و دارویی و بهره‌مندی از جاذبه‌های روستایی برای توسعه‌گردشگری روستایی وگردشگری کشاورزی ادامه می یابد.

اصلاح و انطباق ساختار مدیریتی بر پایه الگوی مدیریت آمایش و توانمندسازی ساختار مدیریت با طراحی و تدوین نظام پایش و ارزشیابی یکپارچه و جامع توسعه پایدار و تحول در نظام مدیریت و برنامه‌ریزی از بخشی به فرابخشی و بین بخشی باید پیگیری شود.
استان زنجان باید در حوزه اجتماعی فضاهای فراغتی فرهنگی و هنری خود را گسترش دهد و سرمایه اجتماعی و گسترش روحیه تعاون و مشارکت عمومی در عرصه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را تقویت کند.
دولت الکترونیک و کاهش تصدی‌گری دولت در امور اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی باید توسعه یابد و نقش و جایگاه زنان در سطوح تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری باید تقویت گردد.
توسعه فرصت های سرمایه‌گذاری و فراهم نمودن زمینه‌های تشویق و جذب سرمایه‌های داخلی و خارجی در کنار افزایش توان رقابتی و توسعه زیرساخت های صادراتی، گسترش پیوندهای اقتصادی درون استانی و بین منطقه ای و
توسعه واحدهای صنایع تبدیلی، تکمیلی و غذایی از دیگر موضوعاتی است که باید پیگیری شوند.

گزارش خطا / تخلف

نوع تخلف یا مشکل را مشخص کنید *
Select an option
توضیحات *
Fill out this field

تبلیغ در همدلی
خبر بعدی
پرواز زنجان به مشهد و بلعکس برقرار می‌شود
خبر قبلی
عامل دسترسی غیرمجاز به اکانت اینستاگرامی در زنجان دستگیر شد
مطالب مرتبط

ـ دیدگاه های ارسال شده، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
ـ پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
ـ پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین اخبار
پربحث ترین اخبار
یادداشت
فهرست