1. اخبار استان
  2. کمر همت مسئولان به نابودی آب دشت‌های استان زنجان!

کد خبر: 32254

کمر همت مسئولان به نابودی آب دشت‌های استان زنجان!

بازهم توسعه صنایع فولادی در استان زنجان...!

در حالی که منابع آبی استان زنجان بیش از هر زمان دیگری در معرض خطر قرار دارد و مدیریت مناسبی برای آن نیست شاهد خبر افتتاح یک صنعت آب بر دیگر هستیم!

به گزارش همدلی‌زنجان؛ با این عنوان: بزرگترین و بروزترین مجموعه تولید لوله های بدون درز فولادی در استان زنجان همزمان با سفر ریاست محترم جمهور به استان به بهره برداری خواهد رسید

گروه فولاد و نورد آسین ابهر در مساحتی بیش از ۲۰ هکتار در شهر هیدج احداث شده است که اقدام به تولید انواع ورق های فولادی و لوله های بدون درز فولادی با استانداردهای روز دنیا خواهد کرد.

در حال حاضر از ۷ دشت استان زنجان ۵ دشت در وضعیت ممنوعه قرار دارد و این در شرایطی است که تا پایان شهریورماه سال گذشته، ۱۰۴ حلقه چاه غیرمجاز با حجم صرفه‌جویی ۲.۳۸ میلیون مترمکعب مسدود شد.

دشت‌های «زنجان، ابهر، گل‌تپه زرین‌آباد، قیدار و سجاس» دشت ممنوعه محسوب می‌شود؛ وقتی دشت ممنوعه شد، برای مصارف کشاورزی تحت هیچ شرایطی پروانه آب صادر نمی‌شود و برای مصارف آب شرب و بهداشت و صنعت طبق تخصیص‌های که صورت می‌گیرد، برداشت آب انجام می‌شود.

برداشت بی‌رویه آب، نبود مدیریت کافی و بارش ناکافی همچنین برداشت‌های کنترل نشده و بدون مدیریت در حوضه‌های آبخیز زنجان، در۵ دهه گذشته در حوضه آبخیر ابهررود، که آبخیز شرقی استان است، زمانی آبهای زیرزمینی رودخانه ابهر رود را تغذیه کرده و در واقع ابهر رود یک زاینده‌رود بوده است که به دلیل حاصلخیز بودن خاک این منطقه از استان و کشت غالب غرق آبی در مزارع این شهرستان، متاسفانه با گسترش بی‌رویه حفر چاه‌های نیمه‌عمیق تا عمیق به صورت قانونی یا بعضا غیرقانونی باعث برداشت بی‌رویه آب‌های زیرزمینی در این منطقه شدند که نه تنها خشک شدن ابهررود را در پی داشته است بلکه امکان خطر بسیار جدی فرو نشست زمین ها را شاهد باشیم.

افت متوسط سالانه ۵۵ سانتی‌متری دشت زنجان، ۱۴۴ سانتی‌متری دشت ابهر، ۵۱ سانتی‌متری دشت سجاس، ۶۵ سانتی‌متری دشت قیدار و ۷۳ سانتی‌متری دشت گل تپه – زرین‌آباد از نکاتی است که برای مدیریت آب استان باید به آن توجه کرد.

ظاهرا مسئولان صنعتی استان از فولاد ناب آرش در ابهر درس نگرفته اند و مشخص نیست چه کسانی کمر همت نابودی منابع آبی به ویژه در ابهر گرفته اند! شهرستانی که توسعه صنعتی زیادی داشته اما به منابع آن توجهی نیست!

دشت ابهر از بحرانی ترین دشت های آبی استان زنجان است و مشخص نیست مسئولان استانی به توجه به کدام مطالعات و سند آمایش توسعه ای در حال توسعه صنایع فولادی در این منطقه هستند! و آن را مدام تبلیغ هم می کنند!

 

گزارش خطا / تخلف

نوع تخلف یا مشکل را مشخص کنید *
Select an option
توضیحات *
Fill out this field

تبلیغ در همدلی
خبر بعدی
نقش پلیس راهور در ترافیک شهری
خبر قبلی
دستگیری کلاهبرداران ۲۰۰ میلیاردی در زنجان
مطالب مرتبط

ـ دیدگاه های ارسال شده، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
ـ پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
ـ پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

1 دیدگاه
بیشترین رأی
تازه‌ترین قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

شرکت ابهر بافت که توسط یک سرمایه گذار بومی احداث شده بود و با اجبار و زور نماینده وقت مجلس در آن زمان یعنی حجه الاسلام واعظی که هیدجی بود، علیرغم میل سرمایه گذار به هیدج منتقل شد و در بالای شهر عیدج احداث گردید. در آنزمان قرار بود بزرگترین کارخانه ریسندگی خاورمیانه باشد ولی هیچگاه به بهره برداری نرسید و پس از فوت مالک آن، بیش از ۲۰ سال ساختمانها و تجهیزات به حال خود رها شده بود.
حال بخشی از آن به شرکت فولاد تبدیل شده و ادامه ماجرا…….

آخرین اخبار
پربحث ترین اخبار
یادداشت
فهرست